DAEŞ üyesi bir haftadır İzmir'de iade için bekliyor

Fransa'da DAEŞ üyesi olduğu gerekçesiyle aranan ve İzmir'de yakalanan Fransız vatandaşının, Göç İdaresi Müdürlüğünde tutulduğu ve iadesi için bir haftadır Fransız yetkililerin beklendiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2015 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DAEŞ üyesi bir haftadır İzmir'de iade için bekliyor

Fransa'da terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu gerekçesiyle aranan ve İzmir'de yakalanan Fransız vatandaşının, Göç İdaresi İl Müdürlüğünde tutulduğu ve iadesi için bir haftadır Fransız makamlarından yetkililerin beklendiği öğrenildi.

Ülkesinde DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla aranan ve Türkiye'de bulunduğunun tespit edilmesinin ardından başlatılan çalışmada İzmir'de yakalanan Fransız vatandaşı Mehdibend S, savcılık işlemlerinin ardından "ülkesine iade edilmesi" amacıyla Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Fransız makamlarının, yakalandığı bildirilen ve iadesi için yetkili gönderilmesi istenen Mehdibend S. ile ilgili yakalanmasının üzerinden 7 gün geçmesine rağmen henüz bir girişim başlatmadığı öğrenildi.

Mehdibend S'nin, "arandığı" için ülkesinden gelecek güvenlik yetkililerine teslim edileceği bildirildi.

Bu arada, kendisine yöneltilen sorulara "susma hakkını" kullanarak cevap vermeyen zanlının, üzerinden çıkan ve şifreli yazışma dosyaları bulunduğu tespit edilen cep telefonunun incelemesinin, bilişim uzmanları tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.

Güvenlik kamera görüntüleri çıktı

Öte yandan Mehdibend S'nin, görünümünü değiştirmek amacıyla "saç ekimi" yaptırmak için Karşıyaka'da gittiği tıp merkezindeki güvenlik kamera kayıtlarındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber