CHP'de 'açık', MHP'de 'sessiz' yarış

Son seçimde umduğunu bulamayan CHP, MHP ve HDP'de hareketli günler yaşanıyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 19 Kasım 2015 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 'açık', MHP'de 'sessiz' yarış

Saliha ÇOLAK / Düzgün KARADAŞ / Esra YAZDIÇ DEMİR

Muhalefet partileri arasında 1 Kasım seçimleri sonrası en sıkıntılı süreç, MHP'de yaşanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile devam edilmesini istemeyen çevreler, kurultay için baskı yapıyor. MHP Genel Merkezi ise Bahçeli'nin yanında saf tutuyor. Bahçeli, kongre taleplerini "Saray projesi" olarak adlandırıp muhalifleri "hainlikle" suçluyor. Partide olası genel başkan adayları, 'ihraç' korkusuyla çalışmalarını sessizce yürütmeyi tercih ediyor. MHP Genel Merkezi, muhalifleri yakından takip ediyor. Buna rağmen kulislerde, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın taban ile değerlendirmelerini sürdürdüğü konuşuluyor. Olası bir seçimli kongrede muhaliflerin, Bahçeli'nin karşısına tek aday çıkarmak için ittifak arayışında oldukları belirtiliyor.

CHP'DE ADAY ADAYLARI BELLİ

CHP'de ise çalışmalar açıktan yürütülüyor. Genel başkanlık yarışına katılacak isimler ortaya çıkmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda yeniden aday olacağını ilan etti. Son kurultayda Kılıçdaroğlu'na rakip olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce de genel başkanlığa aday. Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Partiye Umut lazım" parolasıyla çalışma yapan bir başka isim. Oran ve İnce, seçimli olağanüstü kurultay istiyor. CHP'de genel başkanlık için adaylığını şimdiden ilan eden İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise olağan kurultaydan yana. Partide başka sürpriz aday adaylarının da çıkabileceği ifade ediliyor. Olağanüstü kurultay toplanabilmesi için CHP'de parti içi muhalefetin 5 gün içinde 600 imzayı CHP Genel Merkezi'ne teslim etmesi gerekiyor.

HDP'de Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın, 1 Kasım sonrası yaşanan gelişmeler nedeniyle devam etmek istemediği, ancak parti yönetiminin "Sensiz olmaz" diyerek Demirtaş'la 'yola devam' etmek istediği belirtiliyor. Sürpriz bir gelişme olmazsa, Demirtaş'la birlikte diğer eş genel başkan Figen Yüksekdağ'ın da görevini sürdürmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber