Belediye kaçak baz istasyonlarını devre dışı bıraktı

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde belediye, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kentteki bazı baz istasyonlarını devre dışı bıraktı. İlçede bu yüzden vatandaşlar cep telefonuyla görüşemezken operatörlerden kullanıcılarına 'teknolojik bir sorun olmadığı belediyenin tutumundan dolayı iletişimin sorunlu olduğu' mesajı gönderildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Kasım 2015 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye kaçak baz istasyonlarını devre dışı bıraktı

Dün sabah saatlerinde, yaklaşık 60 bin nüfuslu Karasu'da Vodafone abonelerinin iletişimi kesildi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu konuyla ilgili açıklama yapmazken, belediye yazılı açıklamada bulundu. Kanunların uygulandığı vurgulanarak, şu açıklamada bulunuldu:

İMAR KANUNU VURGUSU

"Baz istasyonlarının insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilememesi, kent estetiğini bozmadan ve çevre kirliğine yol açmadan denetlenerek kamu otoritesi tarafından yasa ve yönetmeliklere uygun olarak kurulması ve ölçüm değerlerinin belirli periyotlarla ilçemiz halkına bilgi verilmesi çok önemlidir. Gizli ve kamuflajlı kaçak olarak kurulan baz istasyonlarının denetlenebilir, sağlığa zararı olup olmadığı ölçülebilir olmalı ve İmar Kanunu gereği kurulumları yapılmalıdır. Anayasanın ve kanunlarımızın biz kamu idarelerine, kamu yararına verdiği uygulamaları kamu hizmetlerini aksatmayacak, sekteye uğratmayacak ve kolaylaştıracak uygulama çalışmalarımıza devam etmekteyiz."

BELEDİYEMİZ İLE İLETİŞİME GEÇMEDİLER

Belediyenin kanunları uyguladığı belirtilerek, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Belediyeler yerel halkın yaşam alanlarını, kanunlara uygun şekilde korumak ve adaletli olmak zorundadırlar. Eşitlik ilkesi anayasanın kesin ve emredici hükümleri arasında yer almaktadır. Nasıl ki bir vatandaş kendisine kanunlar ile tesis edilmiş imar alanlarında gösterilen şekil ve biçimin dışına çıkınca İmar Kanunu'nun emrettiği müeyyideler ile karşı, karşıya kalıyorsa, bu tür yapılaşmalara ve çevre kirliliğine yol açan firmalara da bu müeyyidelerin uygulanması gerekmektedir. 'Kamu yararı ile biz bu işi yapıyoruz', 'Haberleşme özgürlüğünü sağlıyoruz' demek kanun hükümlerine aykırı davranmayı gerektirmemektedir. Kanunlar bireylerin uyması gerektiği düzenlemelerdir. Anayasa önünde her birey eşittir. Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamamıza, uyarı yazıları yollamamıza rağmen GSM operatörleri belediyemiz ile iletişime geçmemiştir. Kanunsuz ve insan sağlığına zarar veren istasyonları işletmeye devam etmişlerdir. Belediyemiz kanunları uygulamaktadır. Uygulamaya devam edecektir."

TURKCELL: İLETİŞİM KESİNTİLERİ YAŞANABİLİYOR

Baz istasyonlarının devre dışı bırakılmasıyla ilgili olarak Turkcell bir açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada, "Sakarya ili Karasu ilçesinde bulunan Şirketimize ait elektronik haberleşme sistemleri, Karasu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bazı idari işlemlerden dolayı devre dışı kalmaktadır. Bu nedenle Karasu ilçesinde Şirketimiz kaynaklı olmayan iletişim kesintileri yaşanabilmektedir. Bu konuda ilgili kurumlarla görüşmelerimiz ve hukuki süreç devam etmektedir. Elimizde olmayan sebeplerle yaşanabilecek olumsuzluklar için üzüntülerimizi bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

VODAFONE : KABUL EDİLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİL

Vodafone Türkiye de iletişim sorunuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Abonelerimizin iletişiminin kesilmesi, kabul edilebilecek bir durum değildir" dedi. Vodafone Türkiye, Sakarya'da yaşayan tüm abonelerine kesintiyle ilgili "Değerli müşterilerimiz, Karasu'da Belediye tarafından ilçedeki çekim noktalarına yapılan müdahale sebebiyle iletişiminizde kesinti yaşayabilirsiniz" yazılı mesaj gönderdi. Vodafone baz istasyonu kararının hukuksuz olduğuna vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber