Kabine en geç Pazartesi Erdoğan'a sunulacak

Meclis Başkanlığı için adayını belirleyen AK Parti, kabine için istişarelerini sürdürüyor. Başbakan Davutoğlu'nun üzerinde son istişareleri yaptığı 64. hükümet kabinesini, hafta sonunu İstanbul'da geçirecek Erdoğan'a en geç pazartesi günü sunması bekleniyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabine en geç Pazartesi Erdoğan'a sunulacak

64. hükümeti kurma süreci Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istişareleriyle devam ediyor. Önceki gün partisinin karar organı MYK'yı toplayan Davutoğlu, bu istişarelerin tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın programlarının uygun olduğu dönemde bir araya gelecek. Davutoğlu'nun listeyi pazartesi günü Cumhurbaşkanı'na sunacağı belirtiliyor. Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yeni kabineyi en geç pazartesi günü açıklaması bekleniyor. AK Parti kulislerinde yeni kabine listesinin önceki akşam Cumhurbaşkanı'na sunulabileceği yönünde bir beklenti oluştu. Ancak hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Başbakan Davutoğlu'nun gün boyu önemli konukları oldu.

YOĞUN PROGRAMLARI VAR

Önceki gün önce İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı ağırlayan Davutoğlu, daha sonra da partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) topladı. Erdoğan da Blair ve Çipras görüşmelerinin ardından televizyon programı için İstanbul'a gitti.

HAFTA SONU İSTANBUL'DA

Meclis Başkanlığı için adayını belirleyen AK Parti, kabine için istişarelere devam ediyor. Başbakan Davutoğlu, "İstişarelerimi sürdüreceğim ve Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte tespit edeceğimiz bir zaman dilimi içinde inşallah buluşup hükümetimizi kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulunmuştu.Hafta sonunu İstanbul'da geçirmesi planlanan Erdoğan'ın Ankara'ya pazartesi günü dönmesi öngörülüyor. Davutoğlu'nun üzerinde son istişarelerini yaptığı yeni Bakanlar Kurulu listesini pazartesi günü Erdoğan'a sunması bekleniyor.

KADIN SÜRPRİZİ

Kabinede il dengesinin yanı sıra eski ve yeni vekil dengesinin de korunacağı kaydedildi. Aynı ilden iki bakana görev verilmeyecek. Kabinenin sürprizleri arasında iki kadın bakana yer verilmesi beklentisi var. Uzun dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında kadın bakanın kabinede yer almadığına vurgu yapılırken, yeni kabinede ikinci bir kadın bakana yer verebileceği dile getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber