Sosyal medyada hakarete soruşturma

- Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 sanıklı bir davaya ilişkin Twitter paylaşımlarında bulunan kişiler hakkında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "kamu görevlisine hakaret" soruşturması başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal medyada hakarete soruşturma

Muş'ta 7 sanıklı bir davaya ilişkin Twitter paylaşımlarında bulunan kişiler hakkında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve kamu görevlisine hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 19 Kasım'da Muş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir dava sırasında birçok farklı Twitter hesabından, cumhuriyet savcısının da ismi zikredilerek, hakaret içerikli paylaşımlarda bulunulduğu belirtildi.

Duruşmada, cumhuriyet savcısının mahkemeye sunduğu mütalaasında, Muş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin başkan ve başkan yardımcısı ile birlik müdürünün de aralarında bulunduğu 7 sanıktan M.S.Ç, İ.T. ve K.T'nin "zimmet" suçundan cezalandırılmalarına, diğer 4 sanığın beraatlerinin ve sanıklar hakkında "Resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan suç duyurusunda bulunulmasının talep edildiği kaydedilen açıklamada, yargılamanın 1 Aralık 2015'e bırakıldığı kaydedildi.

Davaya ilişkin çok sayıda farklı Twitter hesabından gönderilen hakaret içerikli iddia ve beyanların bir kısım sanıkların mahkumiyetleri yönünde mütalaa beyanında bulunulmasının hemen akabinde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, bahse konu paylaşımlar nedeniyle "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

Açıklamada, sanıklardan K.T'nin Twitter üzerinden olaya konu mesajları attığı ya da attırdığının değerlendirildiği belirtilerek, "Söz konusu twitlerin atıldığı Twitter hesaplarında bahsi geçen 5 bin kişilik MİT ve 12 bin saha personelinin resimleri ile ele geçirildiği ve ifadeye çağrılacağına yönelik iddialar hayal mahsulü olup tamamen gerçek dışıdır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber