İçişleri Bakanlığından 'okullar ve çevresinde alinacacak tedbirler' genelgesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Içisleri Bakani Abdülkadir Aksu, 'okullar ve çevresinde alinacacak tedbirler' konusunda bir genelge yayinladi.

Aksu, genelgesinde 'çocuk ve gençlerin siddet hareketleri, kötü aliskanliklar ve her türlü istismara karsi korunmasi ve gelisimlerinin saglanmasi vazgeçilmez bir gerekliliktir' dedi.

Çocuk ve gençlere zarar verebilecek hareketlerin her geçen gün yayginlasma egilimi göstermesi, özellikle egitim çagindaki çocuklara yönelik siddet hareketleri, kötü aliskanliklar, çocuklar ile gençleri suça iten faktörlerin varliginin kolluk güçlerini diger kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslariyla koordineli çalismaya zorunlu kildigina dikkat çeken Aksu bu amaçla kolluk birim amirlerinin mintikalarinda bulunan okul idarecileri ile görüsmeler yaparak ögrenci ve okul güvenligi konularinda neler yapilabilecegi hususlarini belirlemelerini istedi.

Her okul için sorumluluk alanlari dikkate alinarak uygun birimlerden rütbeli bir personel tespit edilerek görevlendirilmesi ve bu personelin irtibat bilgilerinin ilgili okul idarecilerine verilmesinin saglanmasini söyleyen Aksu, egitim-ögretim dönemi boyunca okul idareleri ile irtibat kurularak, okul çevrelerinde ögrencileri suça itebilecek yerler ile internet kafe, kafeterya gibi yerlerin denetimlerinin siklastirilmasi talimati verdi.

Aksu, okullarda 'siddete meyilli' ögrencilerin tespit edilmesi halinde; ilgili personel, okul idaresi, aile, rehberlik servisleri ve ilgili meslek uzmanlarinin bir araya gelerek, bu ögrencilerin topluma yararli bireyler haline getirilmeleri yönünde gerekli çalismalarin yapilmasinin saglanmasini da istedi.

Aksu, 'Gençlerin ve çocuklarin fiziksel ve ruhsal gelisimini olumsuz yönde etkileyen madde kullanimi ve bagimliligi ile her türlü istismarin önlenmesine yönelik tedbirlere okullar ve çevresinde agirlik verilecektir' dedi.

Uyusturucu madde kullaniminin engellenmesine yönelik olarak düzenlenecek seminer, kurs gibi her türlü egitim faaliyetinin uzman görevliler tarafindan verilmesini, bu egitim faaliyetlerinin 'ilkögretim ögrencilerinin merakini' uyandiracagindan, en az lise ve dengi okullar ile üniversite gençligine yönelik olarak düzenlenmesini isteyen Aksu, okullarda alinan güvenlik tedbirleri gözden geçirilerek, buralarda görev alan personelin ögrencilerin yas ve hissiyatlarini da dikkate alarak hareket etmelerinin saglanmasini önerdi.

Aksu, ögrenci servisleri, özel güvenlik elemanlari, temizlik sirketi ve kantin isletmecileri ile çalisanlarinin açik kimliklerinin, adreslerinin okul idarelerinde bulundurulmasi talimati verdi.

Aksu, 'Ögrencilerin ruhsal, fiziki ya da cinsel istismarina yol açabilecek müstehcen nesriyat, uyusturucu gibi zararli unsurlardan korunmasi noktasinda bu kisilerin de bilgilendirilmesi yönünde gerekli çalismalar yapilacaktir' dedi.

Aksu aile içinde siddet ve her türlü istismara maruz kalan çocuk ve gençlerin okullarda tespit edilmesi halinde kolluk birimleri tarafindan gerekli kanuni islemlerin yapilmasi konusunda titiz davranilmasini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber