Okullar tatillerde boş kalmayacak! Büyüklere bilgisayar ve internet öğretilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, okulların tatillerde boş kalmaması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Adana'da kurulu Yalçınel Dağıtım Limited Şirketi'nin sahibi M. Naim Yalçınel, Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı başvurusunda, yaz aylarında okulların boş kalması nedeniyle, kırtasiyecilerin bu dönemde iş yapamadıklarını, kendilerine iş yapılmasını sağlayacak çareler üretilmesini istedi.

Yalçınel'in yazısını değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Altınsoy, yazılı olarak verdiği cevapta, "e-Dönüşüm Türkiye Projesi" kapsamında bakanlık tarafından okullara bilgi teknolojisi alt yapısı kurulması, Kamu İnternet Erişim Merkezleri'nin (KİEM) oluşturulmasının planlandığını belirtti.

Ayrıca vatandaşlar için bilgisayar ve internet kampanyası düzenlenmesi yönünde çalıştıklarını ifade eden Altınsoy, bunun yanı sıra vatandaşlara bilişim teknolojisi eğitimleri verilmesi, e-öğrenme aracılığı ile çalışanların meslekî bilgi ve becerilerini arttırmalarına yönelik eğitimler düzenlenmesi başta olmak üzere çeşitli çalışmaların gerçekleştirileceğini vurguladı.

Altınsoy, şöyle devam etti:

"Oluşturmayı planladığımız KİEM'ler kapsamında, okulların bünyesinde halen faaliyet göstermekte olan bilişim teknolojisi sınıflarının vatandaşlara açılması, örgün ve yaygın eğitim kademesindeki öğrenciler yanında yetişkinlere de okullarımızda bilgisayar eğitimi verilmesi çalışmalarını yapacağız. Bu çalışmaların uygulamaya başlaması ile kırtasiyecilerin sorunlarının büyük ölçüde ortadan kalkacağını düşünüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber