Bakanı Yılmaz, MÜSİAD heyetini kabul etti

"Seçim beyannamemizi hükümet programına dönüştürmüştük, şimdi de onu eylem planlarına dönüştüreceğiz" - "Önümüzdeki süreçte Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bunu kamuoyuna duyuracak. Böylece 3, 6 aylık ve 1 yıllık vadeler içinde hangi konulara yoğunlaşacağımızı, önceliklerimizin ne olacağını da paylaşmış olacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2015 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanı Yılmaz, MÜSİAD heyetini kabul etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim beyannamesini eylem planlarına dönüştüreceklerini belirterek, "Bunu önümüzdeki süreçte Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da kamuoyuna duyuracak. Böylece 3, 6 aylık ve 1 yıllık vadeler içinde hangi konulara yoğunlaşacağımızı, önceliklerimizin ne olacağını da paylaşmış olacağız" dedi.

Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak başkanlığındaki heyeti makamında kabul etti.

Bakan Yılmaz, MÜSİAD'ın yalnızca iş dünyasının taleplerini dile getiren bir organizasyon değil, Türkiye'nin tüm sorunlarıyla ilgilenen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti.

Yeni dönemde reformlara ağırlık verileceğini belirten Yılmaz, "Seçim beyannamemizi hükümet programına dönüştürmüştük şimdi onu eylem planlarına dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Yılmaz, söz konusu eylem planını önümüzdeki süreçte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuoyuna duyuracağını bildirerek, "Böylece 3, 6 aylık ve 1 yıllık vadeler içinde hangi konulara yoğunlaşacağımızı, önceliklerimizin ne olacağını da paylaşmış olacağız" diye konuştu.

Ülkeleri pozitif olarak ayrıştıracak asıl hususun yapısal reformlar olduğuna dikkati çeken Yılmaz, ekonomik hareketlerin bu yolla canlanacağını vurguladı.

- "Şimdi iş yapma zamanı"

Türkiye'nin katma değeri daha yüksek bir ekonomik yapıyı inşa etmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Daha fazla tasarruf yapmamız gerek. Bu tasarrufların da daha üretken alanlara kanalize edilmesi lazım. Bütün bu politikalar ortaya koyulmuş durumda. Şimdi iş yapma zamanı, bunları birer birer hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, özel sektörün çok daha rekabetçi hale gelmesi için çalıştıklarının altını çizerek, "İş dünyasıyla sadece planlama aşamasında değil, uygulama bölümünde de istişare etmemiz gerekli. Bundan sonra da geliştireceğimiz uzun vadeli planlarda sektörel veya bölgesel politikalarda özel sektörümüzle yakın bir çalışma anlayışı içinde hareket edeceğiz. Bakanlık olarak iş dünyamızı bir ortağımız gibi görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz'a, yeniden bakanlık görevine getirilmesinden dolayı tebriklerini ileten Olpak, ziyaret esnasında yeni hükümete önerilerini ve iş dünyasının beklentilerini içeren bir rapor sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber