Erdoğan: Orantısız tepkiye karşı tedbir alırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Katar Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan, bu törende yaptığı konuşmada "Rusya'nın DAEŞ'in petrollerini Türkiye alıyor" iddiasına karşı sert tepki verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Aralık 2015 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Orantısız tepkiye karşı tedbir alırız

Böyle bir iftirayı Türkiye'ye atma hakkına kimse sahip değildir. Türkiye bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir. Bu iftirayı atanlar bunu ispat etmek durumunda. Bunu ispat ettikleri anda ben Cumhurbaşkanlığı koltuğunda bir dakika durmam. İftirayı atanların da oturdukları koltukta durmamaları gerekir. Çünkü dürüst siyaset bunu gerektirir.

Rusya'nın, haklı olduğumuzu tüm dünyanın kabul ettiği bir konuda verdiği orantısız tepkileri üzüntüyle takip ediyoruz. Bu tepkilerin devam etmesi durumunda elbette biz de kendi tedbirlerimizi almak mecburiyetinde kalacağız. Bizim Rusya ile büyük gayretler sonucunda tesis ettiğimiz iyi ilişkilerimizin irtifa kaybetmesine gönlümüz razı değil. Rus tarafının da aklı selime dönerek bu çizgiye geleceğine inanıyoruz.

Bizim sadece Suriye ile 911, Irak ile 370 kilometre sınırımız var. Fakat buralarla hiç alakası olmayanların buralara gelip girmelerini anlamak mümkün değil. Eğer terör örgütleriyle mücadeleyse, eyvallah, beraber yapalım. Ama oradaki mazlum, sivil halka saldırılar düzenleniyorsa, mağdur insanlar üretiliyorsa burada düşünmemiz lazım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber