TÜSİAD Başkanı: Önümüzdeki 4 yıl reformlar için önemli

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran- Symes, "Önümüzde siyasi, ekonomik ve sosyal reformlar üzerine yoğunlaşabileceğimiz kesintisiz bir 4 yıl var. Bu, kaçırılmaması gereken değerli bir fırsattır

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜSİAD Başkanı: Önümüzdeki 4 yıl reformlar için önemli

Türkiye bu dönemleri reformlara yoğunlaşarak geçirebilirse, bütün elverişsiz küresel koşullara rağmen içinde bulunduğu ülke grubundan pozitif ayrışabilir" dedi. Başaran-Symes, seçimler öncesinde açıklanan 25 Öncelikli Dönüşüm Programı'nın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, hükümet programının da iş dünyası açısından öncelikli birçok hedefi içerdiğini kaydetti. YİK Başkanı Tuncay Özilhan ise, 1 Kasım seçimlerinin güçlü bir iktidar ortaya çıkardığını söyledi. Önceliğin siyasi istikrar olması gerektiğini vurgulayan Özilhan, "1 Kasım seçimleri parlamenter istikrarı sağladı; hem de gayet kuvvetli biçimde" dedi.


DİPLOMATİK MÜZAKERE

Özilhan, Türkiye-Rusya arasında yükselen tansiyonun diplomatik müzakere yoluyla çözülmesi beklentisini koruduklarını belirtti. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ise, yeni dönemin Türkiye açısından tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "64. Hükümetimiz bir reform hükümeti olacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber