MHP'de 'Cemaati ayıklayın' talimatı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kongre çağrısında bulunarak genel başkanlık için aday olduklarını açıklayan muhaliflere yönelik karşı atağa geçiyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de 'Cemaati ayıklayın' talimatı

ÖNDER YILMAZ

1 Kasım seçimi ve muhalif hareketlenme sonrasında ilk kez sahaya inecek olan Bahçeli, 12 Aralık ve sonrasında il ziyaretlerini başlatacak. Bahçeli'nin partisinde cemaatle ilişkili olanlara dönük dikkatli olunması talimatı verdiği öğrenilirken, bir cemaat temsilcisinin taleplerini reddettiği bildirildi.

Olağanüstü kongre çağrısı yaparak genel başkanlık için aday olduğunu açıklayan eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener'i, "cemaatin siyasi figürü" olarak suçlayan Bahçeli'nin ardından, partiden cemaate yakın isimlerin ayıklaması için talimat verdiği öğrenildi. Cemaatin MHP içinde fiziki bir yapılanmaya bürünme çabasında olduğunu düşünen Bahçeli, merkez ve taşra teşkilatlarında cemaatle ilişkili olanların belirlenmesi ve dikkatli olunmasını istedi. Bahçeli, araştırma sonucu partiyi cemaat menfaatlerine yönelik kullanmaya kalkanlara disiplin yolu açılarak yaptırım işlemlerinin uygulanmasını iletti.

Bu kapsamda bazı isimlerin belirlendiği öğrenilirken, üst düzey iki ismin cemaatle bağlantısının tespit edildiği ve izlemeye alındığı dile getirildi. Parti kurmayları, cemaatin MHP'ye sızma girişimlerine ilişkin geçmişte ciddi takipler yapıldığını ve birçok defa engellemeye gidildiğini kaydetti. Bahçeli'nin bu konuda, "Savunduğumuz değerlere bağlı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı MHP'de siyaset yapabilir ama MHP hiçbir grubun hedefleri için kullanacağı bir yer olamaz. Buna müsaade etmeyiz" değerlendirmesinde bulunduğu ifade edildi.

Bu arada Bahçeli'nin kendisini ziyaret eden bir cemaat temsilcisinin bazı taleplerde bulunması üzerine, "MHP'nin bütün cemaatlere eşit mesafede" olduğunu dile getirerek talepleri reddettiği bildirildi.

Muhalifler dosyalanıyor

Bu arada olağanüstü kongre çağrısı yapıp genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan ve il il dolaşarak imza toplamaya başlayan eski TBMM Başkanvekillleri Meral Akşener ve Koray Aydın ile eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın etkisini daraltmayı hedefleyen Bahçeli, 1 Kasım seçimi sonrasında da ilk kez sahaya inmiş olacak. 12 Aralık ve sonrasında il il ziyaretler gerçekleştirecek olan Bahçeli, Türkiye'nin bölünmesinin önündeki engel olarak görülen MHP'nin itibarsızlaştırılarak TBMM dışında bırakma oyununun sahnelendiğini dile getirecek. Öte yandan Akşener, Aydın ve Oğan'ın bugüne kadar yaptıkları açıklamalar, görüşmeler ayrı ayrı dosyalanıyor. Parti tüzüğüne aykırı iş ve işlemlere ilişkin tespitler yapılmak üzere dosyalar Merkez Disiplin Kurulu tarafından incelemeye alınacak. Bu arada muhalif kanadın 4 gün içinde topladığı imza sayısının 200'ü bulduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber