FETÖ İK'dan talimat: Gizlenin

FETÖ'nün insan kaynakları departmanı gibi kullanılan derneğin, "17-25 Aralık" operasyonlarından sonra işe yerleştirilen kişilere deşifre olmamaları için uymaları gereken kurallar listesi verdiği ortaya çıktı. Listede, "sosyal medya hesaplarının silinmesi" gibi çok sayıda talimat yer alıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Aralık 2015 06:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ İK'dan talimat: Gizlenin

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen dernekle ilgili araştırmalar sürüyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 4 aylık çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 dernek yöneticisi ve çalışanının sorgusu devam ediyor.

DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN ÖNLEM ALIYORLAR

Öz geçmişleri havuzda toplanan yaklaşık 10 bin kişi arasındakilerle mülakat yapan dernek yöneticilerinin, özellikle "17-25 Aralık" operasyonları sonrasında işe yerleştirdiklerine deşifre olmamaları için kesinlikle uymaları gereken kuralları içeren listeler verdikleri ortaya çıktı. İşe yeni giren kişilerin, FETÖ/PDY ile bağlantılarının ortaya çıkmaması için dikkatli olmaları gerektiğinin özellikle vurgulandığı, ilk önce sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını silmeleri istendiği iddia edildi.

HABERLERE YORUM YAZMAYIN

Bu kişilerin, internette okudukları haber ya da köşe yazılarına kesinlikle yorum yapmamaları, cemaatle bağlantılı iş yerlerinde ödemeleri kredi kartı yerine nakit gerçekleştirmeleri, bağlantılı bankalardan hesap açtırmamaları ve kredi kartı almamaları konusunda da uyarıldıkları öne sürüldü. Bu kişiler, elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerini başka isimlerle açmaları, aynı akaryakıt istasyonlarından özellikle taşıtmatikle yakıt almamaları, akaryakıt ödemelerini nakit yapmaları gibi konularda da uyarıldı.

FETÖ'YE YAKIN GAZETELERİ ALMAYIN

İşe alınan kişilere, yeni GSM hattı kullanmamaları, telefonla diğer FETÖ üyeleriyle kesinlikle görüşmemeleri şartı koşulduğu iddia edildi. Otel ya da başka tesislerdeki toplantılar için grup yerine kişisel rezervasyon yaptırmaları, cemaatle bağlantılı işletmelerde konaklamamaları konusunda uyarıldıkları iddia edilen yeni işe yerleştirilenlerden, FETÖ'ye yakın dergi ya da gazete almamaları, deşifre olmamak için kapının önüne başka gazeteler koymalarının istendiği ileri sürüldü.

İşte o kriterler

FETÖ'nün İK'sı gibi kullanılan derneğin, işe yerleştirilen kişilere verdiği listede yer alan kriterlerin bazıları şöyle:

* Sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarınızı silin.

* İnternet okuduğunuz haber ve köşe yazılarına yorum yapmayın.

* Cemaatle bağlantılı işyerlerinde ödemeleri nakit yapın.

* Cemaatin bankalarından kredi kartı almayın.

* FETÖ'ye yakın dergi ve gazeteleri okumayın.

Bursa'da 4 aylık çalışmanın ardından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 dernek yöneticisi ve çalışanın sorgusu devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber