Ameliyat sonrası ağrı tedavisinde yeni dönem

Ameliyat sonrası ağrıların asgariye indirebilmesi için yerli bir ilaç firması tarafından yeni bir ürün geliştirildi. Damar içine uygulanan ve güçlü bir ağrı kesici olan İbuprofen etken maddeli ilacın ateş düşürücü ve antienflamatuar özelliği bulunduğu bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2015 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ameliyat sonrası ağrı tedavisinde yeni dönem

YENİ ÜRÜNLE AMELİYAT SONRASI HASTANEDE KALIŞ SÜRELERİ AZALIYOR

Ürün hakkında bilgi veren Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Neslihan Alkış, ameliyat sonrası ağrıların etkin tedavisinin, komplikasyonların önlenmesi ve kronik ağrı oluşmasının engellenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Neslihan Alkış, kontrol altına alınamayan ağrıların hastanede yatış süresini uzatarak ameliyat başarısını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.

İntravenöz (damar içi uygulanan) İbuprofen'in yalnızca ameliyat sonrasında değil akut ağrılarda hastane ortamında uygulandığını da kaydeden Prof. Dr. Alkış, yeni ağrı kesicinin her ameliyat sonrası kullanılabildiğini, özellikle şiddetli ağrıların görülebileceği ortopedi ve abdominal cerrahilerde de etkili olduğunu belirtti.

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Zekeriyya Alanoğlu da ülkemizde damar yoluyla verilen analjezi alternatifinin çok sınırlı olduğuna dikkat çekerek, İbuprofenin İntravenöz (damar içi) formunun önemli bir ihtiyacı karşıladığını vurguladı.

Yeni ürünün ameliyat sonrasında kullanıldığında morfin gibi narkotik ilaçların kullanımını önemli ölçüde azalttığını vurgulayan Prof. Dr. Alanoğlu böylelikle narkotik ilaçların kullanımına bağlı yan etkilerin sıklığında azalma sağlandığını ve hastane yatış sürelerinin kısaldığını kaydetti.

YENİ İLAÇ AMERİKA'DAN SONRA İLK DEFA TÜRKİYE'DE KULLANILIYOR

İbuprofen yıllardır bilinen ve güvenle kullanılan bir molekülün damar yoluyla verilen ilk formülasyonudur. İbuprofen hem analjezik (ağrı kesici), hem antipiretik (ateş düşürücü) hem de antienflamatuar özelliğe sahip damar yoluyla verilen tek üründür. Ürün ilk olarak 2009 yılında Amerika'da ruhsatlanıp kullanıma sunuldu. Amerika'dan sonra ürün ilk kez Türkiye'de üretilip piyasaya sunuldu.

İlacı üreten firmanın Türkiye dışında Rusya ve Macaristan başta olmak üzere 10 ülkede daha ruhsatlamayı planladığı bildirildi. Şu an Rusya ve Macaristan'da kinik çalışmalar başlayan ilacın ruhsat süreçlerinin devam öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber