Portföy yönetimi sektörünün gelişimi masaya yatırılacak

- SPK iş birliğiyle TKYD tarafından portföy yönetimi sektörünün 100 milyar liraya ulaşması ve Türkiye ekonomisine katkılarına yönelik bir toplantı gerçekleştirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2015 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Portföy yönetimi sektörünün gelişimi masaya yatırılacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iş birliğiyle Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) tarafından portföy yönetimi sektörünün 100 milyar liraya ulaşması ve Türkiye ekonomisine katkılarına yönelik bir toplantı düzenlenecek.

SPK'dan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç ve TKYD Başkanı Sayın Alp Keller konuşmacı olarak yer alacak.

Portföy yönetimi sektörünün gelişimi ve Türkiye ekonomisine katkısı üzerinde durulacak etkinlikte ayrıca, Türkiye'de yatırımcılara tüm dağıtım kanallarından Yatırım Fonu alım-satım imkanı sağlayan Türkiye Elektronik Fon Alım-Satım Platformu'nun (TEFAS) tanıtım filmi gösterilecek. Sektörün 100 milyar liralık büyüklüğe ulaşmasında katkı sağlayan kurumlara çeşitli ödüller verilecek.

- Sektörün büyüklüğü 100 milyar liraya, GSYH'ye oranı yüzde 5'e çıktı

Açıklamada paylaşılan bilgilere göre, Türkiye'de yatırım fonları, emeklilik fonları, özel portföy yönetimi ve uluslararası fon yönetimi alanında hizmet sağlayan sektör, kasım ayı içerisinde 100 milyar lira büyüklüğe ulaştı. Özellikle Sermaye Piyasası Kanunu ile küresel standartlara ulaşılması, bireysel emeklilikte devlet katkısının gelmesi ve yeni ürünlerin kazandırılması ile sektördeki büyüme son yıllarda ivme kazandı. Bu büyüklükle sektör, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yaklaşık yüzde 5'ine çıktı. Bu oranın önümüzdeki dönemde giderek artması ve birçok gelişen ülkede olduğu gibi yüzde 20'ler seviyesine ulaşması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber