TTK, KPSS için istenmeyecek belgeleri istiyor

Türkiye Taş Kömürü Kurumu, KPSS ile yerleşen adaylardan istenmemesi gereken belgeleri istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2015 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TTK, KPSS için istenmeyecek belgeleri istiyor

Türkiye Taş Kömürü Kurumu, 2015/2 KPSS ile yerleşen adaylardan istenecek belgeleri açıkladı.

KPSS Yönetmeliğine, 2012 yılında eklenen madde şu şekildedir:

"(Ek fıkra: 20.02.2012 - 2012/2875 S.Yön./1. md.) Atamasının yapılması uygun görülen adaylar, atama işlemleri yapılmadan önce, kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan atama başvuru formunda kimlik, adli sicil, askerlik durum ve sağlık beyanında bulunurlar. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez. Adayların kimlik beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden veya doğrudan nüfus cüzdanı kontrol edilerek teyit edilir. Adayların askerlik ve adli sicil beyanlarının doğruluğu idare tarafından yetkili askeri ve adli mercilerden teyit edilir. Adayların atama işlemleri, atama başvuru formunda belirtilen bilgilerin teyidi sürecinin tamamlanması beklenmeksizin devam ettirilir."

Bu hükümden de anlaşılacağı üzere bir çok hususta sadece adayın beyanın alınması gerekmektedir. Ayrıca, Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikle noterle belge istenmesi kaldırılmasına rağmen, diplomalar için noter onayı istenmektedir.

İŞTE TÜRKİYE TAŞ KÖMÜRÜ KURUMUNUN AÇIKLAMASI

2015/2 KPSS İLE KURUMUMUZA SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLARAK YERLEŞTİRİLENLER İÇİN DUYURU

Kurumumuz Merkez ve Taşra Teşkilatına 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel statüsünde 35 kişinin 2015/2 KPSS yerleştirimesi ile Kurumumuza yerleştirildiği ÖSYM'nin FTP ortamında açıklanmıştır. Kurumumuza yerleştirilen adaylar gönderilecek davet mektubunun kendilerine ulaşmasını beklemeden aşağıda belirtilen evraklarla 23 Aralık 2015 tarihi mesai bitimine kadar Kurumumuza müracaat edebilirler.

Ancak, Kurumumuzun yeraltı ve yerüstü işyerlerinde çalıştırılmak üzere Maden ve İnşaat Mühendisi olarak yerleştirilen teknik elemanlar için sağlık kurulu raporu zorunlu olup, yalnızca ZONGULDAK ATATÜRK DEVLET HASTANESİNDEN alınan sağlık kurulu raporları geçerlidir. Rapor alma süresi 2-3 gün sürmektedir.

İSTENEN BELGELER

1- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. numaralı)

2- Diploma (1 adet Noter Tasdikli)

3- 6 Adet Resim

4- Askerlik Belgesi (Askerliğini yapanlar için)

5- Varsa SGK'ya tabi çalışılan sürelere ait hizmetlerin belgesi

6- Sağlık Kurulu Raporu (Kurumumuz Merkez ve Taşra Teşkilatlarına Mühendis olarak atananlar Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinden temin edeceklerdir.)

7- Kazai Rüşt Kararı (Sağlık Memurları için)

8- Lise Diploması (Öğrenim Süresi 4 yıl veya hazırlık + 3 yıl olanlar için)

9- 2015/2 KPSS Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı)

Ayrıntılı Bilgi :

TTK Personel Daire Başkanlığı

Kadro Tayin ve Ek Ödemeler Servisi

Tel: 0 (372) 259 43 22 - 259 43 18

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber