Nusaybin'de 2 polis şehit, Sur'da 4 okul yakıldı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'nın açtığı hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için operasyon yapan güvenlik güçlerine teröristler ateş açtı, çatışmada 2 polis memuru şehit oldu. Dün tarihi Fatihpaşa Camii'nin ardından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bu kez de 4 okul yakıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Aralık 2015 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin'de 2 polis şehit, Sur'da 4 okul yakıldı

NUSAYBİN

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı süren Fırat Mahallesi'nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmaya çalışan polis ekiplerine bugün öğleden sonra PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. 2 polis memuru şehit oldu.

Polis, saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için Fırat Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon başlatırken bölgede çatışmaların aralıklarla devam ettiği belirtildi.

SUR'DA 4 OKUL YAKILDI

Diyarbakır Sur İlçesi'nde de çatışmalar devam ederken, 4 okulda yangın çıktı. İlçede dün akşam Cumhuriyet İlkokulu yanarken bugün ise Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu yandı.

Yangınlara müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri çatışmanın ortasında kalırken, geri çekilmek zorunda kaldı. Mardinkapı İlkokulu'nda çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri de yola tuzaklayanan patlayıcılar olduğu bilgisi üzerinde son anda bölgeden ayrıldı. Polis yetkilileri, okullardaki yangınları PKK'lıların çıkardığını belirterek, 3 okulun kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Mardinkapı İlkokulu'ndaki yangın ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber