Erdoğan: Türkiye o başı bin defa ezer

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu devlet sizi kendi başınıza bırakmayacak. Hep sizin yanınızda olacak. Devletin, bu örgütü sokağınızdan, mahallenizden söküp atmasına yardımcı olun

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Türkiye o başı bin defa ezer

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da tarihi camiyi yakan PKK'ya tepki gösterdi. "Bunların amacı bölge insanını dininden koparmaktır" diyen Erdoğan, Suriye'deki DAEŞ petrolünü 2 Rus vatandaşının alarak hem Esad rejimine hem de dünyaya sattığını belirterek Rusya ve Suriye'ye "yavuz hırsız" benzetmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 16'ncı Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Erdoğan şu mesajları verdi:

KOZLARINI KAYBEDECEKLER: Eski Türkiye'nin kodlarıyla oluşturulmuş mevcut anayasa tümüyle yenilenirse, ellerindeki son kozları da kaybedeceklerini düşünüyorlar. Tek parti döneminin vesayet anlayışının kalıntıları bugün dahi hiç ummadığınız yerlerden ve yöntemlerle karşımıza çıkabiliyor.

BİZİMKİLERE NE OLUYOR?: Hatay'da sınırlarımızı ihlal eden yabancı bir savaş uçağını düşürüyoruz. Birileri hemen çıkıyor, tüm kinini, düşmanlığını, husumetini ülkemize, şahsımıza yöneltiyor. Ruslar bir yandan, bizdeki birtakım kişiler diğer taraftan 'Türkiye'nin neresi bombalanmalı' egzersizleri yapıyor. Hadi ötekileri anladık da bizimkilere ne oluyor? Bunun adı kendi milletine, kendi ülkesine körü körüne düşmanlık etmektir.

2 RUS VATANDAŞI PETROLÜ SATIYOR: DAEŞ terör örgütü bölge üzerinde hesabı olan herkesin kullandığı bir araç, kukla haline dönüşmüş durumda. Şu anda DAEŞ'in Esad rejimiyle müşterek yanları var. Bunların birbiriyle çatışıyor görünmesine bakmayın. Petrolü rejime satan o. Rus vatandaşı olan 2 kişi, aynı zamanda Suriye vatandaşı olan bu kişiler, petrolü alıyor hem rejime hem dünyaya satıyor. Bu örgütle ciddi bir mücadele ortaya koymayanların aynı bahaneyle Suriye'de askeri varlık gösterme konusunda çok hızlı ve cevval olduklarını görüyoruz. Hani bizde bir söz var ya, 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' bunların yaptığı bu.

2 BİNİN ÜZERİNDE TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ: Temmuzdan bu yana 185 güvenlik görevlimizi şehit verdik. 195 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Sınırlarımız içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 2 binin üzerinde.

PAÇAVRALAR BİZİ İLGİLENDİRMEZ: 78 milyonun tek bayrağı var. Bizi uyduruk paçavralar ilgilendirmez. Bu vatan topraklarının üzerinde kimse operasyona yönelmesin. Veya bu vatan topraklarının içinde insanca oturursunuz, insanca yaşarsınız ve bu ülkede parlamentoya mı gireceksiniz buyur girersin. Şu anda yüzü aşkın doğu ve güneydoğulu arkadaşım benim parlamentoda. Sen de gel demokratik ortamda politikanı yürüt. Ama bunların derdi başka.

DURMAK YOK: Şehirlerde gerektiğinde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek mahalleler birer birer terör örgütünden temizleniyor. Burada durmak yok, aynı kararlılıkla devam edecek. O terörün estirildiği yerlerdeki tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum, bu devlet sizi kendi başınıza bırakmayacak. Sürekli sizinle beraber olacak, oralarda sizinle beraber yatıp beraber kalkacak. Çünkü sizin huzurunuza kastedenlere karşı biz sizin huzurunuzu sağlamak durumundayız.

DEVLETE YARDIMCI OLUN: Bölge halkına çağrıda bulunuyorum, terör örgütü sizin maddi ve manevi varlığınızı hedef almış durumda. İnancınız bizim de namusumuzdur. İnancınıza sahip çıkın. Evladınız geleceğinizdir, evladınıza sahip çıkın. Terör örgütünün ve onun güdümündeki yapıların iradenize ipotek koymasına asla izin vermeyin. Devletin, tamamen proje ürünü bu örgütü sokağınızdan, mahallenizden, ilçenizden söküp atmasına yardımcı olun.

TÜRKİYE O BAŞI EZER: Türkiye, terör örgütü bin defa daha başkaldırsa bin defa o başı ezmeye muktedirdir. Çünkü bu devletin arkasında gücünü bin yıllık ortak geçmişten alan bir millet var. Biz dünyanın dört bir yanında ezan sesini yükseltmeye çalışırken Diyarbakır'da cami yakan bir örgütün bu ortak geçmişte yeri yoktur, ortak geleceğimizde de olamaz.


'BU KÜLTÜREL BİR SOYKIRIM TEŞEBBÜSÜ'

CAMİ YAKIP, İTFAİYEYİ ENGELEDİLER: Her türlü ahlaksızlığı yapan örgütün okullara ve camilere karşı özel bir husumeti olduğunu da görüyoruz. Çünkü bunların gıdası, maddi ve manevi cehalettir. İşte son olarak Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eserlerinden biri olan, Fatih Paşa Camisi terör örgütleri mensupları tarafından yakıldı. Hadi bakalım, buna ne diyeceksin? İtfaiyeye de ateş açarak yangına müdahale edilmesini engellediler.

AMAÇ MEDENİYETTEN KOPARMAK: Bu eylem en başta da Kürt vatandaşlarımızın medeniyetlerine, kültürlerine yöneliktir. Bunların amacı bölge insanını inancından, medeniyetinden koparmak. Verilen mücadele Kürt kardeşlerimi köklerinden koparma kavgasıdır. Bu bir kültürel soykırım teşebbüsüdür.

DAEŞ VE PKK RUH İKİZİ: Suriye'de, Irak'ta, camilere, türbelere, kütüphanelere yapılan DAEŞ saldırılarıyla Diyarbakır'daki saldırı arasında fark var mı? Aslında her 2 cani örgütte birbirinin ruh ikizidir. Geçmişte tek parti CHP'si döneminde devletin imkanları da kullanılarak aynı amaç doğrultusunda ciddi bir uğraş verildiğini biliyoruz.

'KİMSE, LÜTUF YAPIYOR HAVASINA GİRMESİN'

"Buyurun, dün bir yavru daha vurdu Çeşme sahillerine. Nice Aylan'ların cansız bedenleri kıyılarımıza vurdu ama kimilerinin yürekleri hala yumuşamadı. Bu meseleye sadece kendi güvenlikleri ve refahlarını koruma kaygısıyla yaklaşanlar karşısında biz, insani duruşumuzu korumaya devam edeceğiz. Bu yardım bizim bütçemize değil Suriyeli kardeşlerimize gidecek. Burada kimse bir lütuf yapıyormuş havasına girmesin. AB o yardımı yapsa da yapmasa da biz kardeşlerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Bu meseleye makul ve sürdürülebilir bir çözüm bulmak uluslararası toplum için zorunluluk haline geldi. Bu bakımdan terörden arındırılmış güvenli bölgeler oluşturulması ve ılımlı muhaliflere yönelik eğit-donat programı tekliflerimizin süratle hayata geçirilmesinde ısrarcıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken, bir muhtar ayağa kalkarak "Muhtar bile olamaz diyorlardı, muhtarları küçümsüyorlardı. Bu muhtarlar inşallah sizi başkan yapacak" diye bağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber