CHP'de 'Kontenjan adaylığı' sınırlı tutulacak

CHP'de "Kontenjan adaylığı" sınırlı tutulacak Kontenjan hakkını kullanan bir kişi, ikinci kez aday olmak isterse önseçime girecek

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Aralık 2015 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 'Kontenjan adaylığı' sınırlı tutulacak

Düzgün KARADAŞ

CHP, 16-17 Ocak tarihlerinde yapılacak kurultayın ayrıntılarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu imzasıyla gazetelere verdiği ilanla duyurdu. HABERTÜRK'ün edindiği bilgiye göre, ocak ayında yapılacak kurultayda tüzükte devrim niteliğinde bir değişiklik yapılacak. Her seçim döneminde partide tartışma konusu olan "kontenjan adaylığı" bir dönemle sınırlı tutulacak. Kontenjan hakkını kullanan bir kişi, ikinci kez aday olmak isterse önseçime girecek. Kontenjan adaylığının bir dönemle sınırlandırılması, en çok MYK üyelerini olumsuz etkileyecek.

MYK üyelerinin artık üst üste kontenjan adayı olmaları tarihe karışacak. 7 Haziran öncesinde yapılan ön seçimlere 17 kişilik MYK'dan sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Ercan Karakaş katılmıştı. Tüzükte yapılacak ikinci değişiklik ise 1 Kasım seçimlerinden önce adayların belirlenmesinde önseçim zorunluluğunun aşılması için parti meclisi kararıyla yapılan yönetmelik değişikliği konusunda olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber