MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: - "Dışarıdan suni yamalarla MHP'ye ayar verip iç barışı bozmaya, teşkilatımıza şekil vermeye dönük hiçbir algı operasyonu ve hiçbir manipülasyonun başarı ihtimali yoktur" - "Bugünlerde MHP'nin zor bir süreçten geçtiği doğrudur. Ancak aynı sürecin, ülkücü-milliyetçi hareketin büyüklüğüne, ülkücü ahlak ve vakarına yakışır biçimde atlatılmasında sayısız fayda bulunmaktadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2015 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Dışarıdan suni yamalarla MHP'ye ayar verip iç barışı bozmaya, teşkilatımıza şekil vermeye dönük hiçbir algı operasyonu ve hiçbir manipülasyonun başarı ihtimali yoktur" ifadesini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir medya üzerinden MHP'ye yönelik eleştirileri, partinin geleceğine dair yakışıksız ve ölçüsüz öngörüleri sükunet ve itidali koruyarak takip ettiklerini bildirdi.

Ülkücülerin oyuna getirilip birbirine düşürülmeye çalışıldığını savunan Yalçın, "Ülkücüleri birbiriyle ülküdaş ve duygudaş yapan, onları birleştiren hisler nefret, hoşgörüsüzlük ve önyargılar değil, millete olan karşılıksız sevgileriyle onun geleceğine dair besledikleri ümit ve yüce Allah'a olan imanlarıdır. Türk milliyetçilerinin, Türk-İslam ülküsüne gönül veren ülkücülerin her şeyden önce objektif, yapıcı, sağduyulu ve hoşgörülü olma sorumluluğu vardır. Çünkü 1 Kasım seçimlerinde sandıkta başarıyı bulamasa da milliyetçi-ülkücü hareketin siyasi temsilcisi olan MHP hala milli vicdanın sesidir" değerlendirmesinde bulundu.

"Bugünlerde MHP'nin zor bir süreçten geçtiği doğrudur. Ancak aynı sürecin, ülkücü-milliyetçi hareketin büyüklüğüne, ülkücü ahlak ve vakarına yakışır biçimde atlatılmasında sayısız fayda bulunmaktadır" görüşünü aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Özellikle AKP iktidara geldikten sonra her seçim dönemi geldiğinde MHP'ye yönelik yoğun algı operasyonları yapılmıştır. Bunun çeşitli sebepleri vardır. Bunlardan biri MHP'nin siyasetteki özgül ağırlığı, diğeri de milliyetçi muhafazakar oyların nispi akışkanlığıdır. MHP her ne kadar bir ideoloji partisi olsa da siyasi konumu yanında temsil ettiği kültürel ve sosyal değerler itibarıyla fiilen merkez partisi hüviyetindedir. MHP bu hüviyetine yaraşır bir konumda bulunmadığında eleştiriler olmalıdır, olacaktır. Saldırılar da olacaktır, nitekim olmaktadır. Ancak içeriden gelen eleştirilerin ülkücü ahlak ölçülerinde yapılması icap eder, birbirimizi yaralayarak veya parçalanarak değil. Önemli olan böyle dönemlerden güçlenerek çıkmaktır."

- "Camiamız büyük zarar görmektedir"

Parti içi gelişmeler karşısında kavga değil, birlik olunması çağrısı yapan Yalçın, "Büyük küçük demeden, camiamıza mensup insanların şahsiyetiyle ilgili adaba ve terbiyeye mugayir ifadeler kullanarak saldırılması doğru değildir. Ülkücü Hareketin mehabetinin en büyük kıstaslarından biri, büyükle küçük arasındaki sevgi ve saygının korunup yaşatılmasıdır. Nesiller arasındaki sağlıklı ilişkileri korunmasına özen göstermek hepimizin görevidir" ifadesini kullandı.

Değerler ve inançlara vurgu yapan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Milliyetçi-ülkücü camia adına hareket ediyormuş görünüp ülkücü terbiye dışına çıkılarak partililerimiz ve ülküdaşlarımız hakkında yazılan yazılar ve söylenen sözlerden en büyük zararı, camiamız görmektedir. Aşağılayıcı ifadeler ve karşılıklı ihanet suçlamalarıyla, 'Balgat Dükalığı' gibi saldırgan ifadelerle şahıslara zarar verelim derken partimizin ve camiamızın manevi şahsiyeti yaralanmaktadır. Genel başkanın şahsında MHP'nin onuru saldırıya uğramaktadır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli suçlanarak elde edilecek sonuç, MHP'nin manevi şahsiyeti, partinin kimliği olacaktır. Oysa makamlar kişilerle kaim değildir. Kişiler gelip geçici makamlar kalıcıdır. Mahkeme kadıya mülk değildir. Eğer bir yanlışlık veya bir ayıp varsa bunu telafi etmenin yolu, başka bir yanlış ve ayıpla onu temizlemeye kalkmak değildir. Kirli suyla abdest alınmayacağı gibi, başkalarının hata yapması kimseye hata yapma hakkı vermez. Böyle yapıldığı takdirde eskisinden daha beter sonuçlar, daha keskin ayrılıklar ortaya çıkacaktır."

- "Müzmin MHP muhalifleri"

MHP içinde kazan kaynatmaya kalkanların genellikle "dışarıdan" olduğunu savunan Yalçın, parti içi muhalefeti de "müzmin muhalif" olarak tanımladı.

MHP'nin seçimde aldığı sonucun, sadece etkili şekilde algı operasyonuna uğramasından değil, doğruları söylerken haklılığını yeterince anlatamamasından kaynaklandığını iddia eden Semih Yalçın, şunları kaydetti:

"Dışarıdan suni yamalarla MHP'ye ayar verip iç barışı bozmaya, teşkilatımıza şekil vermeye dönük hiçbir algı operasyonu ve hiçbir manipülasyonun başarı ihtimali yoktur. MHP, kendi sorunlarını kendi iç dinamik ve dengeleri içinde aşabilecek siyasi teamüllere sahip güçlü bir siyasi teşekküldür. Partimizi dışarıdan dizayn etmeye kalkanlar, bu dinamik ve dengelerin nasıl tıkır tıkır işlediğini göreceklerdir. Camiamızın, hareketimizin vicdanına sesleniyoruz. Mensuplarımızı ve teşkilatımızı el birliği etmeye ve MHP'nin siyaset sahnesindeki rolünü çalmak isteyenlere karşı sırt sırta vermeye çağırıyoruz. Gün kavga, fitne ve çekişme günü değildir. Bir olma diri olma, iri olma günüdür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber