RTÜK'ten TRT sürprizi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Genel Müdürlüğü için hükümete 3 isim bildirme kararı aldı. Adaylar arasında, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Hilmi Bengi de yer aldı. Bengi, başvurmamasına rağmen, RTÜK tarafından aday gösterildi. Hükümetin, Köşk'e Bengi'nin adını göndermesi bekleniyor.

98 ADAY BAŞVURDU

RTÜK'ün bildirdiği diğer iki isim ise, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç ile Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı oldu. Bu isimler, RTÜK'teki 6 AKP'li üye tarafından seçilirken, CHP'li 3 üye bu isimlere oy vermedi. Yine Abdüllatif Şener'in kardeşi Abdullah Şener de adaylık için başvurmasına rağmen listeye giremedi. TRT Genel Müdürülüğü için RTÜK'e 98 aday başvurmuştu.

OYALAMA TAKTİĞİ Mİ

Öte yandan, TRT Genel Müdürlüğü konusunda kulislerde ilginç bir iddia konuşuluyor. Buna göre, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yeni gönderilecek ismi de onaylamayacak. İddiaya göre, RTÜK sadece 'zaman doldurmak' amacıyla isim belirliyor. Hükümetin asıl atamak istediği isim, Sezer ayrıldıktan sonra yeni cumhurbaşkanına onaylatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber