'Türkiye'nin temelleri daha da sağlamlaşacak'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek;Başbakanımızın açıkladığı reform programı çok kapsamlı bir reform programıdır. Bir temenniler, manzumeler listesi değildir. Bunlar uygulanacaktır ve bunlar uygulandıkça Türkiye'nin temelleri daha da sağlamlaşacak ve sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına oturacağız."

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2015 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'nin temelleri daha da sağlamlaşacak'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin 2016 eylem planı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Başbakanımızın açıkladığı reform programı çok kapsamlı bir reform programıdır. Bir temenniler, manzumeler listesi değildir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Borsa İstanbul'un 142. Yılında Global Yolculuğu kapsamında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Ortaklık Anlaşması İmza törenine katıldı. Şimşek, EBRD Birinci Başkan Yardımcısı Phil Bennett'le atılan ortak imzanın ardından yaptığı konuşmada, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı hükümetin 2016 Eylem Planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Başbakanımızın açıkladığı reform programı çok kapsamlı bir reform programıdır. Bir temenniler, manzumeler listesi değildir. Bunlar uygulanacaktır ve bunlar uygulandıkça Türkiye'nin temelleri daha da sağlamlaşacak ve sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına oturacağız" şeklinde konuştu.

"REFORM PROGRAMIMIZ BARDAĞIN BOŞ TARAFINI DOLDURMAYA YÖNELİK"

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Borsa İstanbul'un yaptığı ortaklığın kentin küresel anlamda bir finans merkezi olmasına yönelik çok önemli adımları içerdiğine de dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şunları söyledi:

"Bu aslında Türkiye'ye olan güveni gösteriyor. Borsa İstanbul'un attığı bu adımlar İstanbul'un küresel anlamda bir finans merkezi olmasına yönelik çok önemli adımları içeriyor. Tabii, Türkiye gelişmekte olan ülkelerin ciddi sıkıntılarla baş başa olduğu bir dönemde bunları başarıyor. Piyasalar dünkü reform programını bugün ki gelişmeleri pek kale almıyorlar. Çünkü bu aralar bardağın boş tarafına bakıyorlar. Bizim reform programımız bardağın boş tarafını doldurmaya yöneliktir. Bu çok önemli bir husustur. Bizim reform programımız sadece bir temenniler listesi değil. Reform programı çok iyi dizayn edilmiş, hangi reformun hangi kurumun gözetiminde yapılacağını belirlemişiz. Bunun için ayrı bir izleme mekanizması kurmuşuz. Bu başarı oranını ciddi oranda artıracaktır. Reformlar konusunda samimiyiz. Bunları yapacağız. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin 3 tane çıkması olacak; mali disiplin devam edecek, Avrupa Birliği sürecini yeniden canlandırıyoruz ve yapısal reformlarla Türkiye'nin ekonomik dönüşümünü geçmişte olduğu gibi 2., 3. Nesil reformlarla başaracağız ve inanıyorum ki ortalıktaki toz duman yatışınca doğru politikaları uygulayan reform yapan ülkelerin taktir edileceği bir döneme gireceğiz. Türkiye bu anlamda pozitif yönde ayrışacak. Türkiye'nin bu sıkıntılı dönemdeki performansı bile aslında ülkenin temellerinin ne kadar sağlam olduğunun dış şoklara karşı ne kadar dirençli olduğunu gösteriyor. Dikkat edin etrafımızda bir ateş çemberi var. İki seçim yapıldı, büyük belirsizliklerle karşı karşıya kaldık. Türkiye ekonomisi Çin Hindistan haricinde gelişmekte olan ülkelere oranla neredeyse 2 katı büyüyecek. Aslında bu ekonomimizin ne kadar sağlam olduğunu, şoklara karşı ne kadar dirençli olduğunu temellerinin sağlam olduğunu gösteriyor. Başbakanımızın açıkladığı reform programı çok kapsamlı bir reform programıdır. Bir temenniler, manzumeler listesi değildir. Bunlar uygulanacaktır ve bunlar uygulandıkça Türkiye'nin temelleri daha da sağlamlaşacak ve sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına oturacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber