Terör örgütünden kamu görevlilerine tayin emri

PKK, kendisine destek veren özellikle doktor, hemşire, memur ve imamların tayinlerini Doğu ve Güneydoğu bölgelerine çıkarmalarını istedi. Örgüt, yaralı militanlarını tedavi ettirmeyi ve yeni taban oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Aralık 2015 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgütünden kamu görevlilerine tayin emri

ÖZKAN TAMİRAK

Barış sürecini bozarak birbirinden hain planlar uygulayan PKK, akıllara durgunluk verecek bir uygulamayı devreye sokuyor. İstihbarat birimleri PKK'nın yönetim kadrosunun Türkiye genelinde terör örgütüne destek veren doktor, hemşire, memur, imam gibi devlet kadrolarında çalışan kişilere 'tayininizi Doğu ve Güneydoğu illerine isteyin' diye haber gönderdi. Örgüt özellikle tayinlerin Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'e çıkarılmasını istedi. Örgüt, tayin planıyla bölgeye gelen doktor ve hemşireler çatışmalarda yaralanan teröristleri gizlice tedavi edecekler.

Memurlar da örgüte çalışacak

Bölgeyi adeta yakıp yıkan örgüt kaybettiği tabanını kuvvetlendirmek için yeni yollar arıyor. Bire bir vatandaşla temas halinde olan kamu kurum ve kuruşlarında çalışan imam ve memurlar PKK'ya yeni bir taban oluşturmak için çalışma yapacak. Halkın terör örgütüne destek vermesi için lobi yapacaklar. İstihbarat toplayacaklar. Örgüt istediği bilgileri bu memurlar üzerinden edinebilecek. İstihbarat birimleri olası tayinlere karşı tüm kamu kurum ve kuruluşlarını uyararak dikkatli olmalarını istedi.

PKK'NIN HAKKARİ SORUMLUSU ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari''de aralarında sözde il sorumlusunun da bulunduğu 5 terörist yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada, polis ekiplerinin dün akşam saatlerinde 2 mahallede düzenledikleri operasyonda, yakalanan teröristlerin örgüt üyelerini yönlendirmek ve eylem yapmak üzere kent merkezine geldiklerinin tespit edildiği bildirildi. Açıklamada olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber