Unutulan genelgedeki önemli talimatlar

Sitemize geçici görevlendirmenin ne kadar süre ile yapılabileceği, doğum yapan personele nöbet yazılıp yazılmayacağı, görevden uzaklaştırma tedbirinin hangi hallerde uygulanabileceği gibi konulara dair sorular ulaşmaktadır. Mevzuatımızda bu sorunların net bir cevabı bulunmamaktadır. Ancak 2004 yılı toplu görüşmeleri sonrasında varılan mutabakat gereğince yayımlanan 2005/14 sayılı Başbakanlık genelgesinde bu sorulara açıklık getirilmiştir. İşte genelgenin ilgili bölümü...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelgenin tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

1 - Teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma hali hariç, kamu görevlilerinin memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmelerinin, bir yılda toplam 2 ayı geçmemesine özen gösterilecektir.

3 - Kamu görevlisi hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri, ancak ilgili personelin yürütmekte olduğu görevin yürütülen soruşturmayı etkileyeceği yönünde açık ve güçlü bir ihtimal bulunması halinde uygulanacaktır.

10 - Kadın memurlara hamileliklerinin 26 ncı haftasından itibaren ve doğumdan sonra 1 yıl süresince gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecektir.

11 - Kamu kurum ve kuruluşları tarafından, çalışma yaşamını ve kamu personelini ilgilendiren mevzuatın hazırlanmasında, Yüksek İdari Kurulda temsil edilen konfederasyonların önerilerinin alınması hususunda gereken özen gösterilecektir.

12 - 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun ile Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde beş veya beşten fazla kişinin görev yaptığı kapalı mekanlarda tütün ve tütün mamullerinin içilmesi yasaklanmış, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesinde ise kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün mamulü tüketen kişilere idari para cezası verilmesi hükme bağlanmıştır. Mezkûr Kanun hükümlerinin uygulanmasını teminen tütün ve tütün mamullerini kullanan personel için ayrı yerler tahsis edilecek, buralardan sigara içilmeyen bölümlere duman gidişini engelleyecek tedbirler alınacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber