Ankara'daki doğal gaz patlamasının nedeni belli oldu

Başkentte doğalgaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamanın, tesisatçı firmanın müdahalesinden kaynaklandığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2015 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'daki doğal gaz patlamasının nedeni belli oldu

Başkent Doğalgaz AŞ (Başkentgaz), dün Ege Mahallesi'ndeki 12 katlı bir apartmanda meydana gelen patlamanın tesisatçı firmanın müdahalesinden kaynaklandığını bildirdi.

Başkentgaz'dan yapılan açıklamada, sertifikalı tesisatçı firmanın Ege Mahallesi'nde 12 katlı bina için gaz açım randevusu talebinde bulunduğu belirtildi.

Firmanın talebi üzerine, tesisatın saat 17.00'da Başkentgaz yetkililerince kontrol edildiği ifade edilen açıklamada, şu değerlendirme yapıldı:

Ankara'da doğal gaz patlaması: 2 yaralı

"Kontrol sonucunda tesisatın, sunulan projeye uygun ve sızdırmaz olduğu yerinde tespit edilerek binanın gaz açımı yapılmıştır. Söz konusu adresten Başkentgaz ekipleri ayrıldıktan sonra tesisatçı firmanın tesisata müdahale etmesi nedeniyle kolon tesisatının bulunduğu merdiven boşluğunda gaz birikmesi sonucu patlama meydana gelmiştir."

Patlamadan sonra Başkentgaz ekiplerinin binada inceleme ve tarama yaptığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gaz ölçüm dedektörüyle doğalgaz iç tesisatının boru ve bağlantı noktaları kontrol edilmiştir. Yapılan kontrolde doğalgaz kaçağına rastlanılmamıştır. Kontrol işlemleri tamamlandıktan sonra binanın gazı kapatılmış, kilit takılarak mühürlenmiştir."

Başkentte, 12 katlı bir apartmanda doğal gaz sıkışması sonucu dün meydana gelen patlamada 2 şirket çalışanı yaralanmış, binadaki 2 çocuk da gazdan etkilenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber