TÜBİTAK birincisi Erkılıç, İsviçre'de Türkiye'yi temsil edecek

Bilgisayar dalında TÜBİTAK birincisi seçilen Erkılıç, kongrede Türkiye'yi temsil edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2015 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK birincisi Erkılıç, İsviçre'de Türkiye'yi temsil edecek

TÜBİTAK proje yarışmasında bilgisayar dalında Türkiye birincisi olan Gaziantepli Burak Erkılıç, İsviçre Yetenek Kongresi'ne çağrıldı.

Özel Sanko Okullarından yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl Özel Sanko Kolejinden mezun olan Erkılıç'ın danışman öğretmeni Mehmet Başaran ile hazırladığı projenin bilgisayar dalında 46'ncı TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Final Yarışması'nda Türkiye birinciliği kazandığı hatırlatıldı.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrenim gören Burak Erkılıç'ın projesi ve birinciliğinden dolayı davet edildiği İsviçre Yetenek Kongresi'nde, sıra dışı ve yetenekli genç insan olarak Türkiye'yi temsil edecek ilk öğrenci olmanın gururunu yaşayacağı vurgulanan açıklamada, 28-31 Ocak 2016 tarihlerinde İsviçre'de düzenlenecek kongreye Avrupa'dan 70 öğrencinin katılacağı bilgisi verildi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, 5 seneden beri düzenlenmesine karşın bu yıla kadar Türkiye'ye herhangi bir talebin gelmediği İsviçre Yetenek Kongresi'nde, okullarından mezun olan Erkılıç'ın, Özel Sanko Okullarında hazırladığı projeyle çağrılmasından gurur duyduklarını belirtti.

Toklucu, "Okulumuzdayken TÜBİTAK yarışmasında birinci olan öğrencimizin, mezuniyet sonrası Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek olmasından ne kadar gurur duysak azdır" ifadesini kullandı.

- İsviçre Yetenek Kongresi

İsviçre Yetenek Kongresi (Swiss Talent Forum), Swiss Youth in Science Vakfı tarafından organize ediliyor. Kar amacı gütmeyen vakıf, İsviçre hükümeti tarafından da resmen tanınıyor. Vakıf, İsviçre'nin ve tüm Avrupa ülkelerinin en yetenekli 70 genç bireyini, günümüz iş dünyası, bilim dünyası, toplum ve siyaset konularında tartışmaları ve sorunlara çözüm üretmeleri amacıyla, İsviçre Yetenek Kongresi'ne davet ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber