ODTÜ'de grev bitti, toplu sözleşme imzalandı

Grev yapan ODTÜ işçilerini temsil eden Tez Koop-İş Sendikası ile Kamu-İş arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2015 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ODTÜ'de grev bitti, toplu sözleşme imzalandı

ODTÜ'de, büro iş kolunda çalışan ve bir süre önce grev kararı alan 278 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, imza törende, "Bu toplu sözleşmeyle, sosyal haklar ile birlikte ortalama çıplak ücret birinci 6 ayda 2 bin 523 liraya, ortalama giydirilmiş ücret ise 3 bin 762 liraya, ikinci 6 ayda ortalama çıplak ücret 2 bin 649 liraya, giydirilmiş ücret ise 4 bin 17 liraya yükseltilmiştir" dedi.

Soylu, Türk-İş'e bağlı Tez Koop-İş ile Kamu-İş arasındaki toplu iş sözleşmesinin Bakanlıktaki imza törenine katıldı.

Bakan Soylu, tören öncesi yaptığı açıklamada, grev kararının hayırlı bir şekilde neticelenmesinde emeği geçen Kamu-İş, Tez Koop-İş ve Türk-İş başkanları ile ODTÜ yöneticilerine teşekkür etti.

Türkiye'nin çok ihtiyaç duyduğu birbiriyle kucaklaşma ve uzlaşı noktasındaki ilerlemenin sonuçlarının gelecekte çok daha iyi bir şekilde anlaşılacağını ifade eden Süleyman Soylu, çalışma barışının ve çalışma hayatında ortaya çıkan etkilerin, toplumsal barışın en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Soylu, toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlıktan dolayı grevde olan ODTÜ'deki büro iş kolunda çalışan 278 işçiyle uzlaşma sağlandığını dile getirerek, bu uzlaşma sonucunda imzalanan sözleşmenin ise 1 Nisan 2015-31 Mart 2017 dönemini kapsadığını ifade etti.

Toplu sözleşmeden önce işçilerin ortalama çıplak ücretinin 2 bin 345 lira, giydirilmiş ücretinin ise 3 bin 537 lira olduğunu hatırlatan Bakan Soylu, "Şimdi verilen zamlar, artı sosyal haklar ile birlikte ortalama çıplak ücret birinci 6 ayda 2 bin 523 liraya, ortalama giydirilmiş ücret ise 3 bin 762 liraya, ikinci 6 ayda ortalama çıplak ücret 2 bin 649 liraya, giydirilmiş ücret ise 4 bin 17 liraya yükseltilmiştir" diye konuştu.

Grevin önemli bir hak olduğunu belirten Süleyman Soylu, ancak bunun bir şekilde taraflarca bir uzlaşmaya varılarak çözülmesine ülkenin özellikle bugünlerde çok ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Soylu, bunun bir yeni başlangıca ve geleceğe ait ortaya atılacak adımların yürütülmesine temel teşkil ettiğini de belirtti.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber