Cep telefonlarından bıkan imam camiye cihaz taktırdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde namaz kılınırken kapatılmayan cep telefonlarının sesinden rahatsız olan imam Sadullah Yıldız, müftülükten aldığı izinle camide telefonları devre dışı bırakan 650 dolar tutarında cihaz yerleştirdi.

İnegöl'ün Kemalpaşa Mahallesi'ndeki Hacı Hafız Camii İmamı Sadullah Yıldız, namaz sırasında uyarılara rağmen kapatılmayan veya sessize alınmayan cep telefonlarının aranmaları durumunda çeşitli müziklerin yükseldiğini, cemaatin bundan rahatsız olduğunu müftülüğe bildirdi. Camide cep telefonlarını devre dışı bırakan cihaz takmaya karar veren imam Yıldız, İlçe Müftülüğü'nden izin alarak, cemaatin de verdiği destekle 650 dolar olan cihazın parasını topladı. Cihazı devreye soktuklarını belirten İmam Yıldız, ?Tüm uyarılarımıza rağmen camiye girince cep telefonunu kapatmayı unutanlar oluyordu. Bu unutkanlık nedeniyle namazın tam ortasında çalan telefonlar benim, hem de cemaatin dikkatini dağıtıyordu. Biz de böyle bir çözüm bulduk. Cemaat de sıcak bakınca uygulamaya geçirdik? dedi.

Camiye taktırdıkları cihazın cep telefonlarına herhangi zararı olmadığını dile getiren Yıldız, ?Camiye girildiği an cep telefonları açık olsa bile kullanılamaz hale geliyor. Artık dua ederken, namaz kılarken kimsenin dikkati dağılmıyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber