'TBMM terör sorununu çözmek için harekete geçmeli'

CHP Parti Sözcüsü Koç TBMM'nin terör sorununu çözmek için harekete geçmesi gerektiğini belirterek, "Bu, ulusal bir konudur, hepimizin ortak sorumluluk alması gereken bir konudur" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2015 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'TBMM terör sorununu çözmek için harekete geçmeli'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, terör sorunun çözümüne ilişkin, "TBMM bu soruna el atmak, Meclis'teki tüm partiler de içten ve samimi olarak bulundukları siyasi kamplardan ve koşullanmalardan sıyrılarak, bu sorunu çözmek için harekete geçmelidir. Bu, ulusal bir konudur, hepimizin ortak sorumluluk alması gereken bir konudur" dedi.

CHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Koç, Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan polislere Allah'tan rahmet diledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşananların, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü açısından kaygı verici bir hal aldığını kaydeden Haluk Koç, "TBMM bu soruna el atmak, Meclis'teki tüm partiler de içten ve samimi olarak bulundukları siyasi kamplardan ve koşullanmalardan sıyrılarak, bu sorunu çözmek için harekete geçmelidir. Bu, ulusal bir konudur, hepimizin ortak sorumluluk alması gereken bir konudur" dedi.

Bugün karşı karşıya kalınan meselenin, sadece hendek kazma meselesi olmadığını öne süren Koç, şunları söyledi:

"Mesele sadece sokağa çıkma yasaklarıyla, şehirlere tanklar sokarak, bir savaş manzarası ortaya koyarak çözülebilecek bir mesele de değildir. Sorun hendek sorunu değil, o hendekleri açtıran, o bölgeyi yangın yerine çeviren derin ve küresel siyasi boyutları olan bir mesele haline gelmiştir. Maalesef etrafımızdaki siyasi koşullar, bu sorunu bir süredir Türkiye'nin sorunu olmaktan çıkarmış, daha bir bölgesel, daha bir uluslararası sorun konjonktürüne ister istemez taşımıştır."

Koç, devletin terörle hukuk dışına çıkarak mücadele edemeyeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber