NATO'da Büyükelçi İldem'e üst düzey görev

AGİT nezdindeki Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Tacan İldem, Kamu Diplomasisinden Sorumlu NATO Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2015 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
NATO'da Büyükelçi İldem'e üst düzey görev

Büyükelçi İldem'in söz konusu göreve seçilmesiyle, iki yıl aradan sonra yeniden bir mensubumuz NATO Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenmiş olacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "NATO'daki üst düzey görevlerin müttefikler arasında adil ve eşit bir şekilde paylaştırılmasına verdiğimiz önem ışığında, bu göreve Büyükelçi İldem'in getirilmesi memnuniyetle karşılanmıştır" denildi.

Açıklamada, "Kamu Diplomasisinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı, ittifakın kamu diplomasisi stratejilerinin geliştirilmesi ile müttefik ve ortak ülkelerin kamu diplomasisi politikalarının takibi açısından kilit rol oynamaktadır. İttifak harekat ve politikalarının kamuoylarınca desteklenmesi ve NATO icraatının doğru olarak algılanması bakımından da kamu diplomasisi önem arz etmektedir. NATO'nun Büyükelçi İldem'in tecrübelerinden Genel Sekreter Yardımcısı olarak faydalanacak olması, ülkemizin ittifaka verdiği önemin ve sağladığı katkıların bir başka somut göstergesini teşkil edecektir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber