İlçe başkanıyla tartışan polise sürgün

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da yol kenarına araç parkı yüzündün çıkan tartışmada ?Siz eşkıya mısınız?'' diyen AKP Tekkeköy İlçe Başkanı Mustafa Candal'dan şikayetçi olan trafik polisi Atilla Odabaş, araya milletvekili ve parti yöneticileri girince görevden alındı. Beş yıllık polis olan 30 yaşındaki Atilla Odabaş, Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeni görevinden alınıp, Bafra Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne verildi.

Olay, 3 Ekim salı günü saat 13.30 sıralarında, Samsun'un en merkezi yerlerinden Gazi Caddesi'nde meydana gledi. Caddede hatalı park eden araçların sürücülerini uyarmak için resmi plakalı motosikletini yük indirme, bindirme cebine park eden polis Atilla Odabaş görevini yaparken, AKP Tekkeköy İlçe Başkanı Mustafa Candal otomobiliyle gelip park etmek istedi. Candal, aracından inip polis memuruna, ?Kaldır motorunu arabamı sokacağım'' dedi. Polis memuru Odabaş ise, ?Burası yük indirme- bindirme cebi, araç parkı yasaktır'' diye karşılık verince AKP'li İlçe Başkanı Candal, ?Siz eşkıya mısınız kardeşim yolu kesiyorsunuz?'' diye bağırdı. Tartışma büyüyünce polis Atilla Odabaş, takviye ekip istedi. Polis ekibi gelince birbirinden şikayetçi olan polis memuru Odabaş ile AKP İlçe Başkanı Candal, Gazi Polis Merkezi'ne götürüldü.

KARAKOLDA İFADE VERDİLER

Trafik polisi Atilla Odabaş şikayetinde resmi plakalı motosikletini yol üzerinde bulunan cepte park ettiğini, kendisini daha önceden tanımadığı Mustafa Candal'ın otomobiliyle gelerek ?Kaldır motorunu arabamı sokacağım. Ben burada esnafım. Buraya sen nasıl motorunu çekersin'' diye bağırdığını söyledi.

Polis Atilla Odabaş, ?Kendisini bu cepte yük indirme bindirme yapılabileceği, park yapılamayacağı konusunda uyardım. Bu kez de ?Siz eşkıya mısınız kardeşim yolu kesiyorsunuz?' diye bağırarak çevrede bulunan vatandaşları galeyana getirip kendine yandaş bulmaya çalıştı. Kimlik sorunca ise ?Sen kimsin, sana kimlik vereceğim?' diye konuştu. Kendisinden şikayetçiyim'' dedi.

İfadesi alınan Tekkeköy AKP İlçe Başkanı Mustafa Candal ise polis memuru Odabaş'ın motosikletiyle, otomobilini park edeceği yerin önünde durduğunu söyledi. Mustafa Candal, ?Memur bey eliyle ?Çekin aracınızı' dedi. Ben de tekrar işyerimin önü olduğunu malzeme alacağımı ve buranın da kısa süreli park yeri olduğunu anlattım. Ve ?Abi sen yolumu niye kesiyorsun eşkıya mısın?' dedim. Bunun üzerine polis memuru titremeye başladı. Şapkasını çıkarttı eliyle silahını tuttu. Ben de korktum. Çevredeki esnaf arkadaşlar kendisini sakinleştirmeye çalıştı. Polis memurundan ben de şikayetçiyim'' diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ KARAKOLA TELEFON ETTİ

Olayın büyümesi üzerine AKP Samsun İl Başkanı Ali Akyüz, Gazi Polis Merkezi'ne geldi. AKP Samsun Milletvekili Mustafa Çakır da telefon açarak yetkililerle görüştü.

Bu gelişmelerden sonra AKP Tepeköy İlçe Başkanı Mustafa Candal'la park yüzünden tartışan polis Atilla Odabaş, geçici görevle Bafra İlçesi Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevlendirildi.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı AKP Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, polis merkezine telefon açtığını doğruladı. Sadece kendi partisinin yöneticisi değil kendisine kim başvurursa, karakolu aradığını belirten Mustafa Çakır, şöyle dedi:

?Park meselesi yüzünden münakaşa olduğunu öğrendik. Durumu öğrenmek için aradık. Biz polis memuruna şikayetinden vazgeçmesi için baskı yapmadık. İlçe başkanına baskı yaptık, ?Şikayetçi olmasın mahkemeye vermesin. Polis memuru Ramazan ayında işinden gücünden olmasın' diye. Zaten polis memurundan oradaki bütün vatandaşlar rahatsızmış. Ortamı yumuşatmak için aradım. Bunlar ufak tefek şeyler. Bunları haber diye kovalamayın. Ermeni meselesini soracaksınız sandım. Hiç kimseyi makamından mevkiinden etmek, küçük düşürmek gibi bir çaba içerisinde değiliz. AKP'nin işi bu değil.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber