Boykotun hedefindeki ilk marka TOTAL

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği'nin Fransız mallarına boykot kararı kapsamında belirlediği il marka: TOTAL

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, Fransa'ya tepki olarak her hafta bir ürünü boykot edilmesi kararı aldıklarını açıkladı. Türkiye'de bulunan Fransız mallarına boykot uygulanması gerektiğine işaret eden Deniz, ilk olarak akaryakıt firması Total'in tercih edilmemesi çağrısında bulundu.

Tükeciler Birliği, Fransa parlamentosunun almış olduğu sözde Ermeni soykırımını reddedenlere ceza uygulama kararına tepki gösterecek önemli bir adım atıyor. "Onuruna Fransız Kalma" sloganı adı altında gerçekleştirilecek eylemde Türkiye'de bulunan Fransız mal ve ürünlerinden her hafta bir tanesine boykot uygulanacak. Vatandaşların belirlenen markalardan alışveriş yapmamaları, ürünleri kullanmamaları istenecek.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Avukat Bülent Deniz yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren her hafta bir Fransız markasını boykot kapsamına alarak, Fransa'nın anlayacağı dilden tepkimizi ortaya koyacağız" dedi. "Fransa, düşünce özgürlüğüne olan inancını ve Avrupalı olma konusundaki samimiyetini ortaya koymuş bulunmaktadır." ifadelerini kullanan Deniz, "Oylama öncesinde Türkiye kamuoyuna açıkladığımız gibi küreselleşen ekonomik düzende ülke mallarına ilişkin boykot Tüketiciler Birliği tarafından son seçenek olarak görülmektedir. Ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle bu son seçeneği uygulamaya başlayarak, bugünden başlayarak her hafta bir Fransız malını boykot kapsamına alıyor ve sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan bu karar geri çekilene kadar boykot kapsamındaki Fransız mal ve hizmetlerinin sayısının artarak devam ettirileceğini ilân ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bu çerçevede Fransa kökenli mal ve hizmetlerin boykotuna ilk olarak 'Total' firmasının ürünleri ile başladıklarını anlatan Deniz, "Bundan böyle Fransa almış olduğu bu utanç verici karardan dönene dek, 500 istasyon ile ülkemizde faaliyet gösteren ve 2005 yılında 2.5 milyar dolar ciro yapan Total firmasına ait akaryakıt, madeni yağ ve LPG satın almayacağımızı duyuruyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu talihsiz süreci sona erdirmediği takdirde kaybeden biz değil, Fransa olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber