PKK'nın Öz yönetim cephaneliği imha edildi

Terör örgütünün sözde öz yönetim ilan ettiği bölgelerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmat bilançosu açıklandı. Operasyonlarla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, "2 bin 240 adet silah yakalandı. Bunlardan 862'si ağır ve uzun namlulu silah. Yaklaşık 10 bin adet molotof ve 10,5 ton patlayıcı ele geçirildi" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın Öz yönetim cephaneliği imha edildi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarla açıklamalarda bulundu. Teröristlerin bölgedeki vatandaşlarından haraç aldığını belirten Ala, yolların kesildiği, araçların ateşe verildiğini söyledi. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuşan Ala, Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesinin ardından yurt içi ve yurt dışında başlatılan operasyonlarda 3 binin üzerinden teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 7 Haziran seçiminin ardından yeni bir konsepte geçtiği gözlemlenen PKK'nın, terörü mahallelere, ilçelere ve şehir merkezlerine taşıdığı belirten Ala özetle şunları söyledi:

3 BİN PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

20 yerde ne kadar bu tür yapılar varsa bunlar ortadan kaldırıldı. Birkaç ay içerisinde. Artık öyle yapılar yok şehirlerin etrafında. İnsanları çağırıp haraç istiyorlardı, yol kesiyorlardı, tırları yakıyorlardı, kırsal alana yönelik ciddi operasyonlar yapıldı, yurtdışına yönelik operasyonlar yapıldı. Bu süreç içerisinde 3 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. (Sur, Cizre, Silopi) Şimdi bu ilçelerde HDP belediyelere sahip. Belediyelerin görevi insanlara hizmet etmektir, insanların sokağını temizlemek, kaldırım yapmaktır, barikat kurmak değildir. Burada maalesef iş makineleri birtakım terörist faaliyetlerin hizmetinde bile kullanılmış.

HDP'Lİ 18 BAŞKAN GÖREVDEN ALINDI

Belediye meclis üyelerinden görevden alınanlar oldu, yargılananlar var. İçişleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar 18 belediye başkanı hakkında ve 41 meclis üyesi hakkında işlem yapılmış. Bunlarla ilgili hem adli hem idari soruşturma açılmış, kimisi görevden uzaklaştırılmış kimisi tutuklanmış tabii adli süreçler, idari süreç devam ediyor. Diğer taraftan da vatandaşların hizmetini aksatanlara karşı devletin bütün güvenlik birimleri birlikte operasyon yapıyor, oraları teröristlerden temizleyinceye kadar da bunlar devam edecek. Terör insanın her şeyine kastediyor, hiçbir şeyin çözüm aracı değil.

TOPYEKUN MÜCADELE

PKK'ya yönelik operasyonlarda 2 bin 240 adet silah yakalandı. Bunlardan 862'si ağır ve uzun namlulu silah. Yaklaşık 10 bin adet molotof ve 10,5 ton patlayıcı yakalandı. Bunlar, o bölgedeki insanlara saldırı için yapılan hazırlıklar. Bunlara karşı operasyon yapıyoruz. Terör, Türkiye'de herkese saldırdı, çocuklarımızın geleceğine saldırdı. Burada hemfikir olmalıyız. Topyekun karşı durmalıyız."

33 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, IŞİD'e karşı mücadele çerçevesinde, "Suriye'de terörist faaliyetlere katılacakları değerlendirilen", 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyulduğunu açıkladı. Ala, "Spesifik olarak bu örgüte ilişkin, bakın biz 33 bin 746 kişiye bugüne kadar Türkiye'ye giriş yasağı koymuşuz. Bu şu demek; 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye giriş yasağı koymuşuz. Ülkelerle bizler istihbarat görüş alışverişinde bulunuyoruz ve gidip de Suriye'de terörist faaliyetlere katılabileceklerin isimleri bildiriliyor. Biz onlara bildiriyoruz, onlar bize bildiriyor. Karşılıklı iş birliği içerisinde böyle listeler geliyor, işte o isimler Türkiye'ye geldiğinde giremiyorlar. Bugüne kadar 89 ülkeden 2 bin 783 kişi Türkiye'de yakalanmış ve sınır dışı edilmiş kendi ülkesine. 'Gidip de Suriye'de bu terörist faaliyetlere katılmasın' diye. Türkiye'nin aldığı büyük tedbirin rakamları bunlar" diye konuştu. Türkiye'nin 2,5 milyonu Suriye'den olmak üzere Irak ve Suriye'den toplam 2,7 milyon insanı misafir ettiğini hatırlatan Ala, bunun çok büyük bir rakam hatta bazı ülkelerin nüfusundan fazla olduğuna dikkati çekti.

Nihai hedefimiz terörü bitirmek

Terör örgütüne yönelik en nihai hedefin Türkiye'de terörü bitirmek olduğunu söyleyen Bakan Ala, "Türkiye, terörle anılmamalı ve terör bizim ayak bağımız olmamalı. Hedefimiz, terörü bitirmek, terörü minimize etmek, Türkiye'nin gündeminden terörü çıkarmak" değerlendirmesinde bulundu. Güvenlik güçlerinin görevinin vatandaşları korumak olduğunu belirten Ala, "Sivil vatandaşlarımıza da güvenlik güçlerine saldıran da teröristlerdir. Biz çatışma ortamı kaçınılmaz olduğunda da bile sivil vatandaşlarımızın güvenliğini, tüm güvenlik birimlerimizle hassasiyetle dikkate alıyoruz. Birinci önceliğimiz budur. Bunun için de dikkat ederseniz uzun denebilecek dönemlerle sokağa çıkma yasağı ilan ediyoruz. Sivil vatandaşlarımız sokağa çıkmasın ki o çatışmalardan etkilenmesin. Vatandaşlarımızı koruyalım diye bu tedbirleri alıyoruz. Can ve mal güvenliğini koruyacak her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber