'Erdoğan sihirbaz değil, siyaset uzmanıdır'

Binali Yıldırım, "Türkiye dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir işi yaşadı. 5 ayda hiçbir ülkede seçmen tercihi ve kanaati bu oranda değişmedi. Onun için gelişmiş demokrasilerdeki uzmanlar, liderler diyorlar ki 'Erdoğan bir sihirbaz.' Erdoğan sihirbaz değil, ömrünü siyasete adamış bir siyaset ustası ve uzmanıdır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Erdoğan sihirbaz değil, siyaset uzmanıdır'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yeniden bakanlık görevi verilmesinin ardından ilk kez İzmir'e geldi. İlk durağı AK Parti İzmir İl Başkanlığı olan Yıldırım, burada teşkilatla bir araya geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bakan Yıldırım, milletin istikrardan ve güçlü siyasi iradeden yana kararını verdiğini kaydetti. Bakan Yıldırım, "Türkiye'de kısa sürede yaşanan bir ara dönemin nelere mal olacağını, Türkiye'ye ne bedel ödeteceğini milletimiz kısa sürede gördü ve tekrar istikrardan, güçlü siyasi iradeden yana kararını verdi. Bugün AK Parti olarak sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Türkiye dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir işi yaşadı. 5 ayda hiçbir ülkede seçmen tercihi ve kanaati bu oranda değişmedi. Onun için gelişmiş demokrasilerdeki uzmanlar, liderler diyorlar ki 'Erdoğan bir sihirbaz.' Çünkü onlar Recep Tayyip Erdoğan'ı tanımıyorlar. 'Olsa olsa burada bir sihir vardır' diyorlar. Erdoğan sihirbaz değil, Erdoğan ömrünü siyasete adamış bir siyaset ustası ve uzmanıdır. Cumhurbaşkanımızın engin öngörüsü, siyaset öngörüsü 1 Kasım sonuçlarını doğurmuştur. Ülkemiz bundan sonra iç ve dış sorunların çok daha büyük bir kararlılıkla üzerine gidecek ve her türlü çözümü üretecektir. 2014 Ağustosunda yaşanan değişim, Türkiye'nin 2023 hedeflerine giden yolda önemli bir adımın başlangıcı oldu" diye konuştu.

"GELECEK İZMİR'DE AK PARTİ'NİNDİR"

Her şeyden önce 1 Kasım seçimlerinde demokrasiye ve ülkenin geleceğine verdiği katkı ve destekten dolayı İzmir'e şükranlarını sunduğunu belirten Yıldırım, İzmir'de AK Parti oylarını artırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Eğer İzmir'de bu oyları artırmasaydık 7 bölgeden 6'sında AK Parti, Ege Bölgesi'nde ikinci olmaya devam edecekti. İzmir AK Parti'yi Ege Bölgesi'nde birinci yaptı. O yüzden İzmir'e teşekkür ediyoruz. Ana muhalefet partisi genel başkanı da dahil olmak üzere İzmir'de tüm gayretlere rağmen bizim oy artışımızın 3'te 1'i oranında oy artırdılar. Bu mesajın herkesin doğru okuması gerek. Gelecek İzmir'de AK Parti'nindir. AK Parti yerel belediyelerinindir. Bu 1 Kasım'da açık ve net ortaya çıkmıştır."

"PEŞİN SAĞLANAN KREDİLERİ HOYRATÇA KULLANMIYORUZ"

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'ni de eleştiren Yıldırım, enerjilerini kendi içlerinde tüketerek değil, İzmir'e yansıtmayı esas aldıklarını söyledi. İzmirliler'in peşin peşin sağladığı kredileri hoyratça kullanan bir parti olmadıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Daima hak ettiğimizi çalışarak alıyoruz. İzmirlilerin desteği bize günden güne artıyor. İzmirli artık geleceğinin nerede olduğunu daha iyi görmeye başladı. Bundan sonrası bize düşüyor. Biz İzmir'in projeleri konu olduğunda asla ve asla parti kimliği ile hareket etmeyeceğiz. Çağrımız çok açık. Hizmet için İzmir'in geleceği için fikirlerimiz ayrı da olsa, yöntemlerimiz ayrı da olsa birlikte hareket edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyorum."

"EN BÜYÜK HİZMETLERDEN FAYDALANACAĞIZ"

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, Yıldırım'ı özledikleri için konuşmasının uzun sürdüğünü belirtti. Delican, "Bakanımız hizmet bayrağını tüm Türkiye'de dalgalandırırken en büyük hizmetlerden İzmirliler olarak faydalanacağız. Bu yüzden koltuklarımız kabarıyor. 13 yıllık iktidarımızda en büyük projeleri yapan Bakanımız İzmir vekilimiz. 13 yıllık İzmir sevdamızda Bakanımızın İzmir'e kattığı çok büyük hizmetler var. İZBAN hizmeti, 18 yıl bitmeyen Bayraklı-Karşıyaka tünelleri, iç ve dış hatlar terminaliyle sayısız hizmetlerin çok daha fazlasını bu dönem yaşayacağız" dedi.

"BELEDİYEYİ BİZİMLE KOŞMAYA BEKLİYORUZ"

İzmir'in yapılan ve yapılacak olan projelerle yeni atardamarlar kazandığını dile getiren Delican, sözlerini şöyle tamamladı:

"Belediyeyi bizimle beraber koşmaya bekliyoruz. Biz bu konuda gayet samimiyiz. Bu samimiyetimizin iyi değerlendirmesini istiyoruz. Göreve ilk geldiğimden beri 'mazeret üretmesinler' diyorum. Her türlü desteği koymaya hazırız. Allah'a çok şükür İzmir'de çok önemli bir sayfa açıldı. Bu zenginliği beraber paylaşacağız. Yeni Anayasa'da da İzmirlilerden destek bekliyorum. Halkın Anayasası'nı inşallah bu Meclis'te birlikte yapacağız. 2019'da inşallah İzmir Büyükşehir Belediyesi için de bize destek vereceklerine inanıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019'da AK Parti hizmetleri ile tanışacaktır."

Yıldırım, İzmir Ticaret Odası'nın 130. kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna katılmak üzere il binasından ayrıldı.

CEREN ATMACA - HALİL KARAHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber