Meteoroloji'den günlük hava tahmini

Meteoroloji'den günlük hava tahminin detayları..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Mersin çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak, Karaman çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. UYARILAR BUZLANMA VE DON UYARISI:Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. SİS UYARISI:Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Gece en düşük sıcaklık -21 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber