YÖK Başkanı Yekta Saraç İran'a gidecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile bazı YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinden oluşan bir heyet, Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yüksek öğretim alanında kapsamlı bir işbirliğine yönelik bir dizi görüşmelerde bulunmak amacıyla Tahran'a gidecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2015 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK Başkanı Yekta Saraç İran'a gidecek

YÖK Başkanı Saraç ve beraberindeki heyet, yüksek öğretim kurumları ile eğitim, bilim, teknoloji ve yenilik odaklı deneyimlerin paylaşılmasını ve ortak etkinliklerin gerçekleştirilmesini sağlamak ve bu amaca yönelik "Yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik mutabakat zaptını" imzalamak üzere 21-22 Aralık 2015 tarihlerinde İran İslam Cumhuriyetine ziyaret gerçekleştirecek.

YÖK Başkanı Saraç başkanlığındaki heyetin İran ziyareti, iki ülke arasında yüksek öğretim alanında şimdiye kadar gerçekleştirilen "en üst düzey temas" özelliği taşıyor. Türk heyetinin İran ziyaretinde, Bilim ve Teknolojiden Sorumlu İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sattari, İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı Farhadi, İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanı Hashemi ve İran Ulusal Bilim Vakfının Başkanı Zargham ile görüşülecek olması ziyaretin düzeyini ve önemini gösteriyor.

Başkan Saraç başkanlığındaki heyette YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca yer alıyor. İki günlük ziyaret kapsamında YÖK heyeti, Türk-İran Rektörler Buluşması ile programına başlayacak.

YÖK Başkanı Saraç ve YÖK üyeleri, İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Muhammad Farhadi ile görüşecek. Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı ve üniversite rektörleri arasında Mevlana protokolü imzalanacak.

YÖK heyeti yoğun programın ilk gününde ayrıca Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanı Doç. Dr. Seyyed Hassan Ghazizadeh Hashemi ile görüşecek ardından Sharif Üniversitesini ziyaret edecek. İlk günkü program Bilim ve Teknolojiden sorumlu İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Doç. Dr. Serona Sattari ile görüşmeyle tamamlanacak.

YÖK Başkanı Saraç ve YÖK üyeleri, 22 Aralık Salı günü İran Bilim ve Teknoloji Üniversitesini ziyaret edecek, İran Ulusal Bilim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nosratollah Zargham ile görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber