Çorum'da estetik operayounu: 3 doktor tutuklandı

Çorum merkezli 3 ilde estetik cerrahi müdahalelerde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen ancak nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3'ü doktor 6 zanlı, savcılığın itirazı üzerine cezaevine gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2015 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorum'da estetik operayounu: 3 doktor tutuklandı

Çorum merkezli 3 ilde estetik cerrahi müdahalelerde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakılan 3'ü doktor 6 zanlı, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten savcı, medikal firmasıyla anlaşarak ameliyatlarda usulsüzlük yaptıkları iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktorlar M.Y, M.T, E.S, H.A. ile medikal firması yetkilileri G.K, D.K. ve B.K'nın, Sulh Ceza Hakimliğince beşer bin lira kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları üzerine üst mahkemeye itirazda bulundu.

Dosyayı yeniden inceleyen mahkeme, şüphelilerin yeniden gözaltına alınmalarına karar verdi.

Plastik cerrahi uzmanları M.Y, M.T ve H.A. ile medikal firması yetkilileri G.K, D.K. ve B.K, "irtikap" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili E.S'nin aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Müştekiler zararlarının karşılanmasını istiyor

Soruşturmayla ilgili haberler üzerine çok sayıda kişinin şüpheliler hakkında şikayette bulunduğu belirtildi. Estetik ameliyatı geçiren şikayetçiler, zararlarının karşılanmasını talep etti.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca, estetik ameliyatlarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 22 Aralık'ta Çorum, Hatay ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 4 plastik cerrahi uzmanı ile medikal firmasının 3 yetkilisi gözaltına alınmıştı.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol ve kefalet şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber