'Acil servis, karantiya kapatıldı iddiaları asılsızdır'

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Demir: - "Karantina uygulaması haberi bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmıştır. Acil servisimiz normal rutin hizmetini sürdürmeye devam etmektedir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2015 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Acil servis, karantiya kapatıldı iddiaları asılsızdır'

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Cengiz Demir, H1N1 virüs enfeksiyonu şüphesiyle başvuran bir hastaya ilişkin "Karantina uygulaması" iddiasının yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, acil servisteki rutin hizmetin sürdüğünü bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, başka bir merkezden H1N1 virüs enfeksiyonu şüphesiyle bir hastanın merkeze getirildiğini belirtti.

Hastanın izolasyon odasına yerleştirildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Hastanemizin izolasyonlu yoğun bakım ünitesinde yer olmaması sebebiyle hasta daha sonra kara ambulansıyla il dışına sevk edilmiştir. Bazı haber kaynaklarında belirtilen karantina uygulaması haberi bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmıştır. Acil servisimiz normal rutin hizmetini sürdürmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hastanemiz acil servisinden hizmet alabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber