'Türkiye'nin 197 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Bizim mali disiplin tablomuzun güçlü olması, finansal sektörün kendini revize ederek sağlam temeller üzerinde gitmesi, Merkez Bankamızın bağımsızlığı ve etkiye kapalı olması, piyasalar üzerindeki yön verici konumunu devam ettirmesi, özellikle dünyanın içerisinden geçmiş olduğu bu kriz ortamında Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde ve güçlü olarak durmasına vesile oldu"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2015 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'nin 197 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bizim mali disiplin tablomuzun güçlü olması, finansal sektörün kendini revize ederek sağlam temeller üzerinde gitmesi, Merkez Bankamızın bağımsızlığı ve etkiye kapalı olması, piyasalar üzerindeki yön verici konumunu devam ettirmesi, özellikle dünyanın içerisinden geçmiş olduğu bu kriz ortamında Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde ve güçlü olarak durmasına vesile oldu" dedi.

Tüfenkci, Doğanşehir Kaymakamlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Doğanşehir'in hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye önemli destek verdiğini belirterek, ilçe halkına teşekkür etti.

Bakanlıklarının icraatları ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, önemli ekonomik reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Tüfenkci, "Bizim mali disiplin tablomuzun güçlü olması, finansal sektörün kendini revize ederek sağlam temeller üzerinde gitmesi, Merkez Bankamızın bağımsızlığı ve etkiye kapalı olması, piyasalar üzerindeki yön verici konumunu devam ettirmesi, özellikle dünyanın içerisinden geçmiş olduğu bu kriz ortamında Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde ve güçlü olarak durmasına vesile oldu" diye konuştu.

Türkiye'nin bugün 197 ülkeye ihracat yaptığına işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti.

"Bu 197 ülkede sadece bir çeşit veya belirli malları pazarlamıyoruz. 200'ün üzerinde mal çeşidiyle çeşitli piyasalarda bizler varız. Bunun önünü açma noktasında özellikle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak da gümrüklerin hızlandırılması ve şeffaflaştırılması noktasındaki verilerin elektronik ortama taşınması ve bu verilerin hızlı bir şekilde gümrükleme maliyetlerini düşürmesi önemliydi. Bununla ilgili adımları biliyorsunuz attık, tek pencere sistemi gibi. İnşallah bundan sonra ihracatçılarımız ve ithalatçılarımız bir noktada müracaatla işlemlerini yürütecekler ve sonlandıracaklar."

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı dışında diğer bakanlıkların da elektronik ortama geçeceğini dile getiren Tüfenkci, "Sadece bizim bakanlığımızın elektronik ortama geçmesi yetmiyor. Diğer ilgili bakanlıkların da elektronik verilerini aktarması gerekiyordu. Onunla ilgili bakan arkadaşlarımızla yaptığımız girişimler neticesinde onlar da verilerini elektronik ortama taşıyorlar. Böylelikle hem güvenliği hem de hızı yakalamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Doğanşehir Belediyesine geçen Tüfenkci, burada vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve talepleri dinledi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Bakan Tüfenkci'ye el dokuması halı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber