Oruç tutan öğrenciye dayak iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİNOP'TA BİR İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİSİ, BİR ŞEY YEMEDEN ORUÇ TUTTUĞU İÇİN ÖĞRETMENİ TARAFINDAN DÖVÜLDÜĞÜ İDDİASIYLA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sinop'ta bir ilköğretim öğrencisi, bir şey yemeden oruç tuttuğu için öğretmeninden dayak yediği iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Sinop merkeze bağlı Bekteşağa Köyü'nde bulunan Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) 8. sınıf öğrencisi Aysel Şahin (13), kendisini döverek hastanelik ettiğini iddia ettiği öğretmeni İbrahim K. hakkında, babası Zeynel Şahin (65) ve jandarmayla birlikte geldiği Sinop Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. Adliye girişi açıklama yapan Aysel Şahin adlı öğrenci, davadan vazgeçmeyeceğini söyledi. Aysel Şahin, dayak iddiasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Sabah yemek sırası olduğu için aşağı inmiştim. Öğretmenimiz oruç tutup tutmadığımı sordu. Ben de tuttuğumu söyledim. Bana neyle tuttuğumu sordu. Ben de akşam su içerek niyetlendiğimi ve orucumu öyle tuttuğumu söyledim. Oda bana, 'Kızım sen geri zekalı mısın, suyla oruç tutulur mu?' dedi. Ben niçin öyle konuştuğunu sorduktan sonra beni katlarda kovalamaya başladı. Arkadaşlarıma beni arattırdı. Disipline gitmekten korktuğumdan dolayı yanına gittim. Bana neden kaçtığımı sordu ve korktuğum için kaçtığımı söyleyince bana tokat attı. O ara duvara tutundum, bana vurmaya devam etti."

"BANA KOMPLO KURULDU"

Bu sırada adliyeye gelen öğretmen İbrahim K, öğrencisiyle çoktan barıştığını iddia ederek kucaklaşmak istedi. Ancak Aysel Şahin, buna izin vermedi. Öğretmen İbrahim K. yaptığı açıklamada, olayın kendisine kurulmuş bir komplo olduğunu, bu konuda okul yönetimini mahkemeye vereceğini söyledi. İbrahim K, "Madem çocuklara oruç tutturuyorlar, o halde şartları da yerine getirsinler. Çocuklar sahur yemeden nasıl oruç tutar? Ben kimseyi oruç tuttuğu için dövmedim. Konu çarpıtılarak, olayı başka mecralara çekmek istiyorlar" diyerek kendini savundu.

Okul Müdürü Mehmet Doğan ise konuyla ilgili açıklama yapmaya yetkisi bulunmadığını belirterek, olayın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve adli makamlara intikal ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber