Yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

Türkiye'nin genelini etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ulaşımda kazalar ve aksamalar meydana geldi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 06:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

Türkiye'nin genelini etkisi altına alan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bazı illerde kazalar meydana gelirken bazı illerde de araçlar trafikte mahsur kaldı.

Sakarya'da şiddetli kar yağışı sebebiyle işçi servisinin devrilmesi sonucu D-650 Karayolu çift taraflı ulaşıma kapandı, kilometrelerce araç kuyruğunun oluştu.

Edinilen bilgilere göre, kaza D-650 Karayolu Bilecik istikametinde meydana geldi. Fabrika işçilerini taşıyanservis kar nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada yaralanan 5 kişi Geyve ve Pamukova ilçe hastanelerinde tedavi altına alındı.

Kaza sebebiyle D-650 Karayolu Bilecik istikameti trafiğe kapanırken, kazanın yaşandığı Geyve boğazı Devebağırtan mevkii Adapazarı istikametinde yoğun kar yağışı sebebiyle araçlar yolda kaldı. Çift taraflı kapanan karayolunun ulaşıma açılması için polis ve karayolları ekipleri çalışmalarını yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle sürdürdü.

AMBULANS MAHSUR KALDI

Servis kazasıyla birlikte araçların kar nedeniyle yolda kalması sonucu karayolunun her iki şeridinde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yüzlerce araç ve yolcunun beklediği yolda, hasta taşıyan ambulansta mahsur kaldı.

D-650 Karayolu yoğun kar yağışı sonrası çift taraflı trafiğe kapandı. Yolun karla kaplanması sonucu karayolu tamamen kullanılmaz hale geldi. Yüzlerce otobüs, minibüs ve TIR yolda kalırken, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Kalp krizi sebebiyle Pamukova İlçe Devlet Hastanesi'nden Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen hastanın bulunduğu ambulansta yolda mahsur kaldı. Emniyet şeridinde ilerlemek isteyen ambulansın geçişi için polis ekipleri seferber oldu. Aracıyla ambulansı takip eden hastanın damadı ise bir saattir yolda olduklarını söyledi.

İSTANBUL'DA BUZLANMA NEDENİYLE ARAÇLAR BİRBİRİNE GİRDİ

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Maltepe Başıbüyük Caddesi üzerinde bazı araçlar buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak diğer araçlara çarptı.

KASTAMONU'NDA YOLCU OTOBÜSÜ KARA SAPLANDI

Bozkurt ilçesinden İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve 21 yolcusu bulunan özel bir firmaya ait otobüs, tipi nedeniyle ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Yeni Mahalle mevkisinde kara saplandı.

Otobüs, belediye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu kurtarılarak güvenli bir yere çekildi. İstanbul'a gitmek için yola çıkan ve yaklaşık 2 saat mahsur kalan yolcular, servis araçları ile ilçeye geri getirilerek evlerine gönderildi.

İlçeyi Kastamonu il merkezine bağlayan karayolunda ise tipi nedeniyle kar kalınlığı yer yer 80 santimetreye ulaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber