'Kumpas' mağdurları için telafi yasası hazır

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Mağduriyetler giderilecek. Genelkurmay'ın taslak çalışması bakanlığımıza intikal etti. Diğer bakanlıkların görüşüne sunuyoruz"

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 06:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Kumpas' mağdurları için telafi yasası hazır

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Balyoz, Ergenekon gibi açılan davalar nedeniyle hak kaybına uğrayan emekli ve muvazzaf personelin mağduriyetlerinin giderilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırladığı taslak çalışmayı bakanlığına sunduğunu açıkladı.

205 kişi TSK'da

Yılmaz, önceki gün TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde "kumpas" olarak nitelenen davalar neticesinde TSK'dan kaç personelin emekli olduğu, kaçının geri döndüğü ve bunların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir çalışma olup olmadığı sorusuna, şu yanıtı verdi: "Bu davalar nedeniyle 366 personel emekliye ayrıldı, beraat eden toplam 205 personel ise Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki görevlerine devam etmektedir.

Genelkurmay Başkanlığımız tarafından da bu davalar nedeniyle hak kaybına uğrayan emekli ve muvazzaf personelin kayıplarının giderilmesine yönelik bir taslak çalışma bakanlığımıza intikal etti. Bugün itibarıyla diğer bakanlıklara bu görüşleri sunuyoruz.

O bakanlıklardan alacağımız görüşlerle birlikte bir mutabakata varıldığında Meclis Genel Kurulu'na getirilip gerçekten de bu olaydan dolayı, bu davadan dolayı mağdur olanların mağduriyeti giderilecektir diye düşünüyorum."

Başika'da yanlış anlaşılma oldu

Yılmaz, "Başika'dan ne kadar asker döndü, halen orada ne kadar askerimiz var?" şeklindeki soru üzerine ise şu açıklamayı yaptı: "Başika bölgesinin emniyeti için ilave unsurların intikali kasım, aralıkta gerçekleştirilmiştir. Peki, niye çekildiniz o halde? Yaptığınız bir hareket, doğru bir hareket, ancak dış güçlerin de katkısıyla bir yanlış anlaşılmaya neden olmuşsa, bu yanlış anlaşılmayı gidermek için bir yeniden tanzimin gerekliliği uygun görülmüştür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber