Yasak kalktı göç başladı

Sur'da 11 Aralık'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı Gazi Caddesi'nde kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasının ardından göçler de başladı. Can güvenliği endişesiyle birçok aile yanlarına aldıkları eşyalarıyla ilçeden taşındı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yasak kalktı göç başladı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, esnaf günler sonra kepenklerini açtı. Yasağın sona erdiğinin duyurulmasıyla, iş yerlerinin kapılarını açan esnaf da temizlik yaparak, ürünlerini satışa hazırladı. Bazı esnafın da iş yerlerindeki ürünleri araçlara yükleyerek, ilçe dışına götürdüğü görüldü. Teröristlerce tuzaklanan patlayıcılar, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırılarda bazı iş yerlerinin kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Teröristlerin saldırıları nedeniyle bazı evlerin de tahrip olduğu tespit edildi.

BAŞKA İLLERE TAŞINDILAR

İlçe sakinleri de temel ihtiyaçlarını karşılamak için caddedeki esnaftan alışveriş yaptı. Temizlik çalışmalarına başlayan belediye ekipleri de 19 gündür sokaklarda biriken çöpleri topladı. Teröristlerin hayatı hiçe sayan saldırılarından endişe duyan bazı vatandaşların ise ilçeden ayrıldığı görüldü. Yanlarına aldıkları valiz ve bazı eşyalarla terör saldırılarının sürdüğü ilçedeki evlerini soğuk havaya rağmen, terk etmek zorunda kalan vatandaşların kimisi şehir dışına çıkıyor, kimisi de farklı ilçelerde veya köyde bulunan yakınlarının yanına yerleşiyor.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Vatandaşlar, güvenlik noktalarında üst araması ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra ilçeden ayrılıyor. Giriş ve çıkışların kontrollü sağlandığı ilçede vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyan güvenlik güçleri de nöbetini sürdürüyor. Güvenlik güçleri soğuk hava nedeniyle köşe başlarında yaktıkları ateşle ısınmaya çalışıyor. Öte yandan, ilçede yasağın sürdüğü 6 mahalleden zaman zaman silah sesleri yükseliyor.

YETER ARTIK!

Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nde sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ev ve iş yeri zarar gören esnaf, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Esnaf T.K, "Şehit olan polis ve asker de bizim evladımız. Biz kardeşiz, neyi paylaşamıyoruz" dedi. M.K. ise, "Bir aydır iş yapamıyoruz. Dükkandaki ürünlerimiz bozulmuş. Artık yeter bir çözümün olması lazım. Bu durumla hiçbir yere varılamaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber