Capkın müdür görevinden alındı

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERCÜMAN'ın dün manşetten duyurduğu aşk skandalına Enerji Bakanı Hilmi Güler el koydu. BOTAŞ BİL Genel Müdürü, Bakan Güler 'Bunlar doğru mu?' diye sorunca, istifasını verdi.

İZGAZ'da başlayan ve BOTAŞ BİL'de devam eden aşk skandalı, Genel Müdürü görevinden etti. Tercüman'ın dün manşetten duyurduğu skandala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler el koydu. Güler'in görüştüğü BOTAŞ BİL Genel Müdürü Muvaffak Çığ, görevinden istifa etti.

Tercüman 'yasak aşk'ı, 'AKP'de bir aşk skandalı daha' manşetiyle kamuoyuna duyurmuştu. Edinilen bilgilere göre, BOTAŞ BİL ve Enerji Bakanlığı, uzun süredir yasak aşk skandalıyla çalkalanıyordu. AKP'nin özel sektörden transfer ettiği isimlerden biri olan Muvaffak Çığ'ın, İZGAZ'da başlayan ve BOTAŞ BİL'de devam eden aşkıyla ilgili olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile AKP Disiplin Kurulu'na da bilgi ve belgeler ulaştırıldı.

Olayın ciddiyeti ve Genel Müdür hakkında yolsuzluk iddialarının da kendisine gelmesi üzerine Bakan Güler'in, Çığ'ı önceki akşam görüşmek üzere çağırdığı öğrenildi. Konuya verdiği önemi gösteren, kendisine ulaşan bilgi ve belgeleri anlatarak iddiaları soran Güler'in tavrı üzerine Çığ'ın da istifasını verdiği bildirildi. Olayın ardından Muvaffak Çığ sessizliğe büründü.

Özel sektörden transfer

İstifa getiren skandal aşkla ilgili süreç şöyle gelişti: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük yan kuruluşlarından biri olan İZGAZ için, dört yıl önce özel sektörden AKP tarafından transfer edilen Çığ, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Özel Kalem'deki B. Y. ile tanıştı. Bu tanışma bir süre sonra evli ve iki çocuk babası Çığ için yasak aşka dönüştü. Bundan iki yıl önce başlayan yasak aşkla ilgili çeşitli dedikodular, İZTAŞ koridorlarında giderek yayıldı. Hatta 'Ofiste uygunsuz yakalandılar' dedikoduları bile dolaştı. Kendisinden 12 yaş küçük B. Y'yi asistanı yaparak yanından ayırmayan Çığ, gittiği her yere onu da götürdü.

Didim kaçamağı

Yaşanan gelişmeler üzerine B. Y. Çığ'ın asistanlığından alındı ve başka bir birimde görevlendirildi. Çığ da 3-4 ay sonra BOTAŞ'ın büyük ortağı olduğu, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nı işletmek üzere kurulan BOTAŞ İnternational Limited (BİL) isimli şirketin Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Çığ ile B. Y'nin yasak aşkı bu ayrılığa karşın sürdü. İki aşık, gözlerden uzak mekanlarda buluşarak hasret giderirken, geçen yaz tatilini de Didim'de birlikte geçirdikleri ortaya çıktı. 22-25 Temmuz tarihleri arasında Caprice Otel'de kalan ikilinin romantik bir tatil yaptıkları belirtildi.

İlk eşinden de daha önceki sekreteriyle ilişkisi yüzünden ayrılan ve ikinci kez evlenen Muvaffak Çığ'ın yasak aşkı ve tatil kaçamağı belgeleriyle Enerji Bakanlığı'na da iletildi. Bakan Güler'in de önceki akşam Çığ'ı makamına çağırarak görüştüğü ve rahatsızlığını ilettiği öğrenildi. Bunun üzerine Çığ'ın istifasını verdiği belirtildi.

BELBİM'deki süreç işledi

Daha önce de BELBİM'de eski Genel Müdür Adnan Şahin'in adı benzer bir skandalla gündeme gelmiş ve 'dereden geçirme fotoğrafları'nın yansımasının ardından Şahin görevinden alınmıştı. Bu olayda da Çığ, Bakan Güler'in ve AKP'li milletvekillerinin hassas davranmasıyla istifa etmek zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber