Gazze ablukasına Türkiye formülü

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik ambargoyu Türkiye üzerinden kaldırmayı önerdiğini açıkladı. Öneri resmiyet kazanırsa bir enerji gemisi Gazze'nin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Ocak 2016 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazze ablukasına Türkiye formülü

MURAT KELKİTLİOĞLU

İsrail ile normalleşme sağlanabilmesi için görüşmeler sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kritik konu olan Gazze ablukası konusunda yapılan öneriyi açıkladı. İsrail'in "Biz, Türkiye üzerinden kaldırırız. Türkiye üzerinden mallar, inşaat malzemeleri girebilir" dediğini aktaran Erdoğan, "Arkadaşlarımıza şunu söyledim. Yazılı metni görmeden benim şu anda bir şey söylemem mümkün değil. Yazılı metni göreceğiz ki bu iş sağa sola sapmasın" ifadelerini kullandı.

Elektrik ve su sıkıntısı var

Gazze'nin özellikle elektrik ve su sıkıntısı yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı, "Oraya bir gemi yanaşacak. Ve o gemi onların merkezi sistemine elektrik verecek. Onların şu anda merkezi sistemi de felç. Onu da süratle yenileyeceğiz" dedi.

BAĞIRIP ÇAĞIRMAKLA OLMAZ

Normalleşme görüşmelerine yönelik eleştirilere "Oradaki okullar, hastaneler... Elektrik yok, su yok. Bu sorunlar bağırıp çağırmakla çözülmüyor. Haftalar aylar geçiyor. Bu insanlar elektriksiz" sözleriyle tepki gösteren Erdoğan, bölgedeki gelişmelere de dikkat çekerek, "İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeğidir. Bunları görmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Koltuğu boş bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşünde aralarında AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu'nun da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Medine'de hayatını kaybeden Akit gazetesinin Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın oturduğu koltuk dönüş yolunda boş bırakıldı. Erdoğan, Karakaya'yı kaybetmenin hüznü içerisinde olduğunu belirterek, "Kendisinin bu umre ve Ravza'daki ziyaret neticesinde inşallah pirupak biçimde Rabbimin huzuruna yürümüş olduğuna inanıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber