KYK Kars'ta yurt kapasitesini arttırıyor

Sarıkamış Şehitlerinin 101.nci anma törenleri için Kars'a giden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK yatırımları ve Sarıkamış Kayak Tesisi hakkında açıklamalarda bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2016 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KYK Kars'ta yurt kapasitesini arttırıyor

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma programına katılmak üzere geldiği Kars'ta Valiliğin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, Kars ve Sarıkamış'ın ülkemizin yanı sıra kendisi için de ayrı bir anlamı olduğunu vurguladı. Kars'a yapılacak yatırımlara değinen Kılıç, iki yıla kadar yurt kapasitesinin 8 bin kişiye çıkarılacağını açıkladı.

"KARS'TA SPORTİF YATIRIM MİKTARI 35 MİLYON TL"

Kars'a yapılan yatırımları rakamlarla açıklayan Bakan Çağatay Kılıç, "Şimdi vekillerimizle bir aradayız. Kars Milletvekillerimiz her zaman Kars'ın yatırımlardan payını alması için, ilçeleriyle, merkeziyle birlikte aktarılabilecek ne kadar destek var ise aktarılması için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bu bizim Bakanlığımız ile alakalı da böyle oluyor.

Bakanlığımız kurulduğu andan itibaren şu anda önümüzdeki rakamlar göre sadece sportif anlamdaki yatırımlar ile ortaya konan yatırım miktarı 35 milyon TL. Bununla beraber proje desteği ile yaptığımız çalışmalara da baktığımızda orada da 2,5 milyonluk bir destek söz konusu, dolaylı yoldan gelen destek. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile ilgili yapılan yatırımları da barınma ile ilgili yapılan yatırımları da devreye soktuğumuz zaman. Biz göreve geldiğimizde aşağı yukarı 2900 civarı bir kapasite vardı Kars'ta şu anda 4 bine yakın bir kapasite var. 2016 yani bu yazın devreye girecek olan kiralamalarımız ile beraber Kars'taki KYK kapasitesi 6 bini aşacak inşallah" ifadelerini kullandı.

"KARS'TAKİ YURT KAPASİTESİ 8 BİN OLACAK"

Şu anda Kars'ta bazı yurtların istenilen şartlarda olmadığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Ama hızlı bir şekilde şuanda yapılan yurtlar devreye girmeye başladığı zaman arzuladığımız seviyeye gelecek. Aynı zamanda yatırım programında olan 400 kişilik ve 1000 kişilik yurtla beraber kendi öz yatırımımızla yapacağız, iki sene sonra 8 bine gelecek Kars'taki kredi yurtlar kapasitesi. Bu da ciddi anlamda Kars'ta barınma imkanını çözülmüş olduğu noktasına gelecek anlamına geliyor" dedi.

"KARS'A BU YIL İÇERİSİNDE 15 MİLYONLUK BİR EK BÜTÇE AYIRACAĞIZ"

Bakan Çağatay Kılıç, Karslılara yeni yatırımların ve 15 milyon ek bütçenin müjdesini verirken şöyle konuştu:

''Bugün artık her sene başı Kars'a gelmiş olmanın getirdiği ayrıcalığıyla, sportif anlamda yapılan yatırımlara baktım. Artık KYK tarafından planlanmış, yürüyen yatırımların dışında bir şey yapmamızı gerektirecek bir durum Elhamdülillah yok. Bu planlananların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamamız gerekiyor sadece. 35 milyon olan sportif yatırım Kars'ta bunu artırmamız gerekiyor. Dolayısıyla şöyle bir hedef koymamız gerekiyor. 4 senede 35 milyon olan sportif yatırımımızı bu sene 50 milyona taşıyalım. Şimdi eski stadyumun modern bir halde getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Önemli olan tribün sayısını artırmak değil, alt yapısı sağlam uzun yıllar sağlam kalacak olan ve tüm vatandaşlarımız tarafından da kullanılabilmesi önemli olan spor tesislerinin yapılması. Bu yıl içerisinde 15 milyonluk bir ek bütçe ayırarak bunu Kars'ta gerçekleştireceğiz. Kars'ın bundan iyi bir şekilde faydalanacağına inanıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber