Antalya'da soğuk hava kömür satışlarını artırdı

Antalya'da gece eksi 2'ye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle kömür satışları üçe katlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2016 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da soğuk hava kömür satışlarını artırdı

Antalya'da üç günden bu yana etkili olan soğuk hava nedeniyle kömür satışlarının üç kat arttığı bildirildi.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Antalya'da da etkili oluyor. Özellikle gece saatlerinde eksi derecelere düşen sıcaklık nedeniyle kömür satışlarında da artış olduğu bildirildi.

Kömür satıcısı Turgut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havaya çok alışık olmayan Antalyalıların birkaç gündür odun ve kömüre yöneldiklerini söyledi.

"Birkaç yıldır hiç soba kurmayanlar bile soba kurarak, odun ve kömür ihtiyacını karşılıyor" diyen Şahin, normal kış günlerinde 50 torba kömür satarken, son birkaç günde bu rakamın 200 torbaya çıktığını vurguladı.

Öte yandan soğuk hava nedeniyle Antalya kent merkezindeki birçok su havuzunun da buz tuttuğu görüldü. Buzları elleriyle temizleyen vatandaşlar, uzun süredir bu şekilde bir soğuk havayla karşılaşmadıklarını belirttiler.

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, gece eksi 2 olarak ölçülen hava sıcaklığının gündüz 14 dereceye ulaştığını bildirdi. Yetkililer, bu günden itibaren kuru soğuk havanın yerini yağışlı havaya bırakacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber