Kırşehir'de yolcu otobüsü devrildi: 7 ölü 27 yaralı

Kazada 7 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı belirlendi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 04 Ocak 2016 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırşehir'de yolcu otobüsü devrildi: 7 ölü 27 yaralı

Kırşehir'de devrilen yolcu otobüsünde 7 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin yaralandığı tespit edildi.

Kırşehir-Kırıkkale karayolu Kaman yol kavşağı yakınlarında devrilen otobüsle ilgili enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Otobüsün altında kalan cesetler, bulundukları yerden çıkarıldı.

Otobüsteki 7 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin yaralandığı belirlendi.

Kırşehir'deki kazada ölen 7 kişinin isimleri belli oldu

Kazada hayatını kaybedenler ile yaralananların kimlik tespiti için çalışmalar sürüyor.

- "Yaralılardan 3'ünün durumu biraz ağır"

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Kırşehir'den Ankara'ya giden yolcu otobüsünün gizli buzlanma, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle önce şarampole düştüğünü, sonra da araziye devrildiğini anlattı.

Kazada 27 kişinin yaralandığını, 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Şentürk, şunları söyledi:

"Yaralılardan 3'ünün durumu biraz ağır, geri kalanların hayati tehlikesi söz konusu değildir. Yaralıların tamamının, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri sürüyor. Ekiplerimize teşekkür ediyorum, AFAD, trafik ve sağlık ekiplerimiz çok kısa sürede olay yerine intikal etti. Özelikle AFAD ekiplerimiz çok başarılı kurtarma çalışmaları yaptı. Dikkatli ve özverili çalışmaları olmasaydı, belki hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı daha da fazla olabilirdi.

Çok titiz çalışma yürüttüler. Kurtarma süreci belki uzunca oldu ama alelacele hareket edilseydi, bazı yaralı vatandaşlarımızı da kaybetme tehlikesi söz konusu olabilirdi."

Kazada yaralanan yolcularından Şakir İpek, otobüse Aksaray'dan bindiklerini, Kırşehir Otogarı'nda mola verdikten sonra yeniden yola çıktıklarını anlattı.

Otobüsün hızlı gittiğini iddia eden İpek, "Muavin servis yapıyordu. Annemle yan yana oturuyordum, onun çayını karıştırıyordum. O sırada deprem gibi bir şey oldu. Otobüste sürat vardı. Çift şeritli yolda sağ şeritte gidiyorduk. Ben yerde annemi arıyordum, yerde 3-4 kişi yatıyordu. Onların öldüğünü tahmin ediyorum, ambulansla bizi buraya getirdiler" diye konuştu.

Kırşehir-Ankara karayolunda meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananlardan 22 kişi Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların isimleri şu şekilde:

"Mevlüt Bekmez, Hakan Bekmez, Yeşim Dilekçi, Yurda Güneş, Yahya Kuyaş, Hazret Kapıcı, Ramazan İlbey, Ufuk Taş, Zekiye Yağmur, Münip Tuzocak, Nusret Çukuryer, Ayla İnanç, Abbas Balcı, Kemal Atalay, Aras Kano, Eren Çalışkan, Hafize Gül Kasap, Başak Yoda, Serap Güçlü, Rohat Deniz, Recep Karaman, Senem İlbey".

Abdullah Yıldiz, Serkan Güner

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber