29 Ekim'de 4 bin 350 yolcu bedava uçacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havacılığı geliştirmek için yapılan faaliyetler birbirini kovalıyor. Türk havacılık tarihinin en müthiş kararı olarak nitelendirilen THY ve özel hava yolu şirketlerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hiçbir bedel almadan ?bedava' uçuş kampanyasından 4 bin 350 yolcu yararlanacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ?29 Ekim'de bedava uçun' teklifi üzerine harekete geçen THY ve diğer özel hava yolu şirketleri önceki gün ?bedava uçuş için' kaç yolcu kontenjanı kullanacaklarını bakanlığa bildirdiler.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan bu uygulamaya THY 3 bin, Atlasjet 500, Onur Air 500 ve Sun Express 350 koltuk kapasitesiyle destek verecek. Ücretsiz uçuşlar, söz konusu havayollarının iç hatlarda tarifeli sefer yaptığı tüm noktalara tek yönlü olarak düzenlenecek. Türk halkının havayolu taşımacılığının yakından tanıtılması ve özendirilmesinin hedeflendiği bu kampanyada, uçuş korkusu olan ya da havayolu yolculuğu yapmaya yeterli imkânları olmayan vatandaşların da bu uygulamayla uçak yolculuğu ile tanışmaları amaçlanıyor. 29 Ekim'de ilk kez gerçekleşecek bedava uçuşlar, bundan sonraki yıllarda da daha da yaygınlaştırılarak geleneksel hale getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber