Gönüllü köy, korucuları iş başında

Hendek ve barikat siyaseti en çok bölgede yaşayan Kürt halkını vurdu. Mağdur olan bölge insanı, terör örgütü PKK'ya karşı gönüllülük temelinde mücadeleye aktif olarak katılmaya başladı. Geçmişte kırsalda önemli görevler üstlenen köy korucuları, terörün şehre kaymasıyla birlikte şehirlerde de benzer bir misyon üstlendi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gönüllü köy, korucuları iş başında

Lütfi Kaplan

PKK'nın, 'Öz Yönetim' maskesi altında terörü şehre taşıması nedeniyle mağdur olan bölge halkı; Sur'da 1400 gönüllü köy korucusuyla terörle mücadeleye destek için görev alırken, Silopi ve Cizre'de 1000'er korucu göreve başladı.

Bölge insanını iyi tanıyan korucular, yabancı unsurların şehre giriş-çıkışını kontrol ederken, dış güvenliği sağlamada güvenlik güçlerine yardımcı oluyor.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen konuyla ilgili açıklamasında, "Biz bölgenin yerleşik, asli unsuruyuz, burada yaşıyoruz. Sur'da evini terk eden, kahvaltı sofrasındayken evi bombalanan, iş yerleri kapalı olan Kürt ve Zaza kardeşlerimiz, terörün en büyük mağdurları. Gönüllülük esasına dayanarak başta Sur olmak üzere Cizre ve Silopi'de askerimizin yanında gönüllü olarak yer aldık. Temel düşüncemiz, halkımızı bu dinsiz ve ateistlerden korumaktır. Camimizi, okullarımızı yakan, din ve eğitim özgürlüğümüzü elimizden alan, çocuklarımızın eğitim almasına izin vermezken, kendi çocuklarını yurt dışındaki özel okullarda okutanlara karşı susmayacağız" dedi.

BU BİZİM İNSANİ SORUMLULUĞUMUZ

Terörden büyük zarar gören halkın artık illallah noktasına geldiğini belirten Ziya Sözen, ateşin sönmesi ve PKK işgalini sonlandırmaya yardımcı olabilmek adına devrede olduklarını ifade etti. Sözen, şöyle konuştu: "Marksist, Leninist, ateist bir düşünceye hizmet ettiklerini gördüğümüz bu teröristlere karşı her şeyden önce insani sorumluluğumuz gereği vatandaşlarımızı koruma görevini üstlendik. Vatandaşımızı bu dinsizlerden, ateist ve imansızlardan korumak istiyoruz. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Gerekirse diğer illerden de aynı şekilde takviye güç olarak da bu ilçelerdeki Kürt halkı üzerinde devam eden zulüm işkence ortadan kalkana kadar vatandaşlarımızın yanında kararlılıkla yer alacağız. İlçelerimiz. teröristlerden tamamen temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bölgede ajanların, gazeteci adı altında cirit attığını biliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber