Ege 84 mülteciye mezar oldu

Bodrum'da, geçen yıl Avrupa'da yaşama hayaliyle denize açılan mültecilerden çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 84'ü hayatını kaybetti. 13 bin 580'ü ise boğulmak üzereyken kurtarıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ege 84 mülteciye mezar oldu

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ile farklı uyruklara sahip mülteciler ve göçmenlerin Avrupa yolculuğu, 2015'te çoğu zaman ölümle sonuçlandı.

13 BİNİ DENİZDEN KURTARILDI

Yeni hayat umuduyla Türkiye'ye gelen, çoğunluğu Suriyelilerden oluşan sığınmacılar ve göçmenler, geçen yıl başta Bodrum olmak üzere yasa dışı geçişler için Marmaris ve Datça'yı tercih etti. Şişme lastik botlar ve eski teknelerle denizi aşmaya çalışan göçmenlerin sayısı, özellikle eylül ve aralık aylarında arttı. Geçen yıl, Bodrum'dan 4-5 mil uzaklıktaki İstanköy Adası'na genellikle kapasitesinin üzerinde, alabora riski yüksek lastik botlarla ulaşmaya çalışan mültecilerden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 84'ü hayatını kaybetti, 13 bin 580'i sahil güvenlik ekiplerince boğulmak üzereyken kurtarıldı. Bodrum'da polis ve jandarma ekiplerinin ormanlık alanlarda, sahil kenarları, otel, pansiyon ve yol denetimlerinde yaklaşık 10 bin kişi denize ulaşamadan yakalanarak kamplara gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber